Bevat Video: Video
Ankeiler: Op een koude woensdagavond in Friesland is Vitesse door een 3-1 nederlaag op bezoek bij Cambuur uit het bekertoernooi geknikkerd.

- Op een koude woensdagavond in Friesland is Vitesse door een 3-1 nederlaag op bezoek bij Cambuur uit het bekertoernooi geknikkerd. De ploeg uit de KeukenKampioen Divisie troefde de Arnhemmers volledig af gedurende de wedstrijd en won verdiend. Namens Vitesse bracht vlak voor tijd Anis Hadj-Moussa nog enige spanning, maar niet veel later trok Cambuur de wedstrijd toch naar zich toe.

In de openingsfase van het duel leek Vitesse nog wel de betere ploeg te kunnen worden in Leeuwarden. Met enkele gevaarlijke schoten van Hadj-Moussa waren de Arnhemmers de gevaarlijkste ploeg in de wedstrijd. Maar langzaamaan verloor de Eredivisionist het initiatief aan Cambuur. Dat leverde direct gevaar op maar een tegentreffer werd in eerste instantie niet weggegeven.

Geklungel

Die tegentreffer kwam in de eerste helft alsnog. Geklungel van Enzo Cornelisse werd goed afgestraft door de thuisploeg. Michael Breij nam over, draaide zich vrij en kon spits Milan Smit bereiken. Smit bleef rustig voor de goal en plaatste de bal knap achter doelman Schubert. Het was tevens de ruststand in het hoge Noorden.

Na rust had Vitesse heel lang veel moeite om het spel te maken en kon het amper tot kansen komen. Door enkele offensieve wissels lukte het Vitesse een kwartier voor tijd om de gelijkmaker te maken. Een goede actie van Anis Hadj-Moussa zorgde ervoor dat de Algerijn ruimte kreeg voor een schot dat doeltreffend bleek.

Alsnog Cambuur

Maar nog geen twee minuten later sloeg Cambuur alweer toe. Een actie over de linkerkant kwam uiteindelijk uit bij Cambuur-middenvelder Fedde de Jong. De vrijstaande De Jong kon vervolgens overtuigend de 2-1 tegen de touwen schuiven. Toen Vitesse vlak voor tijd ook nog een penalty om de oren kreeg, al was die ietwat discutabel, konden alle goede bedoelingen de prullenbak. Milan Smit was onberispelijk vanaf de stip en zorgde daarmee voor een 3-1 eindstand.

Door de nederlaag krijgt de ploeg van Edward Sturing een nieuwe klap te verwerken in een toch al donkere periode. De enige hoop op een 'leuk' slot van het seizoen is door de uitschakeling verkeken. Aanstaande zaterdag hervat Vitesse de competitie weer, dan wacht een bijzonder belangrijke wedstrijd in Almelo tegen Heracles.

Reactie Edward Sturing

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel