Bevat Video: Video
Ankeiler: Vitesse heeft zaterdagavond wederom verloren, ditmaal op bezoek bij Heracles.

- Vitesse heeft zaterdagavond wederom verloren, ditmaal op bezoek bij Heracles. De ploeg van trainer Edward Sturing liet zien dat er wat op het spel stond en kwam zeer verdiend op een 0-2 voorsprong. Nog voor rust keerden de kansen in het nadeel van Vitesse omdat Heracles wat terugdeed en Nicolas Isimat-Mirin in drie minuten tijd twee keer een gele kaart kreeg. Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd, die Heracles uiteindelijk na rust besliste.

Beide ploegen deden in de openingsfase weinig voor elkaar onder, maar veel snelheid zat er niet in de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor Vitesse uit een hoekschop, maar die bal was niet besteed aan Mexx Meerdink, hij kopte over. Amine Boutrah was daarna aan de beurt om de score te openen, maar ook hij wist niet te scoren.

Voorsprong

De voorsprong kwam alsnog in de 24e minuut, toen Kacper Kozlowski de bal in de hoek achter Heracles-keeper Michael Brouwer kopte. Binnen drie minuten was het opnieuw raak toen Boutrah aflegde op Melle Meulensteen. De middenvelder schoot de bal van afstand prachtig in de bovenhoek en liet Brouwer volledig kansloos. Voor de ploeg uit Arnhem leek er door de voorsprong weinig aan de hand, maar al snel keerde het tij omdat Heracles binnen twee minuten via Jordy Bruijn de aansluitingstreffer maakte.

Vlak voor rust draaide het initiatief in de wedstrijd volledig om. In een tijdsbestek van vier minuten ontving aanvoerder Nicolas Isimat-Mirin twee domme gele kaarten, waardoor hij zijn ploeg behoorlijk benadeelde. In de rust moest Sturing noodgedwongen zijn achterhoede repareren, wat hij middels het inbrengen van Dominik Oroz probeerde te doen.

Heracles langszij

Na rust was Heracles de bovenliggende ploeg, het was aan een goed keepende Eloy Room te danken dat thuisploeg niet op gelijke hoogte kwam. De Arnhemmer wist in de 56e minuut de bal knap uit zijn doel te houden en ook de rebound was voor hem. De hoekschop die daarna kwam was hem te machtig. Jizz Hornkamp stond vrij en kopte raak, 2-2.

De man meer situatie pakte goed uit voor Heracles toen Hornkamp in de 72e minuut zijn tweede doelpunt van de avond maakte en zijn team op voorsprong zette. Vitesse zocht daarna met alles wat het waard was naar de gelijkmaker om in ieder geval met een punt uit Almelo te vertrekken. Kansen waren er voor Meerdink en en in de slotfase voor de ingevallen Marco van Ginkel, maar hij kreeg de bal niet op het hoofd waardoor de bal voorlangs rolde.

Door de nederlaag is het gat naar de nummer vijftien Excelsior opgelopen naar negen punten en wordt het serieus een moeilijk verhaal om de rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen. Ook de marge met nummer zestien RKC is gegroeid, naar een verschil van zes punten. Volgende week wacht de volgende belangrijke wedstrijd voor Vitesse. Dan ontvangt het in eigen huis nummer zeventien FC Volendam.

Reactie Melle Meulensteen:

Reactie Edward Sturing:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel