Ankeiler: Het gaat goed met hondje Buddy, de gestolen circushond. Het beestje werd in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen bij circus Bolalou in Almere.

- Het gaat goed met hondje Buddy, de gestolen circushond. Het beestje werd in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen bij circus Bolalou in Almere. Eigenaresse Steffie Rutten kon het diertje vrijdagavond weer in haar armen sluiten, met dank aan een oplettende inwoner van Arnhem. Maar dan gebeurt er wéér iets onverwachts.

De diefstal begon met een hoop kabaal. "Het was rond 04.00 uur 's nachts toen ik de honden hoorde blaffen. En als honden op dat tijdstip blaffen, is het niet goed", zegt Rutten.

Ze bedacht zich geen moment, trok haar ochtendjas aan en ging op slippers naar buiten. "Toen zag ik dat het hek openstond en Buddy weg was. Ik heb toen snel wat kleren aangetrokken en wilde schoenen aan doen, die staan buiten in een schoenenkast. Toen bleken ook nog eens zeker twintig paar schoenen te zijn gestolen. Wat een slechte grap, dacht ik nog."

Bibberend hondje

Buddy was nergens meer te vinden. Steffie schakelde meteen zoekorganisatie Dogsearch Nederland in. Het kwam echter door een oplettende vrouw in Arnhem dat de hond snel werd teruggevonden.

De vrouw zag op het station in Arnhem namelijk een sjofel geklede man zitten met een bibberend hondje. De vrouw voelde meteen dat er iets niet klopte en sprak de man aan.

"Die hing toen één of ander verhaal op dat hij het hondje had meegenomen van mensen die er niet goed voor zorgden. En hij bood de vrouw aan om het hondje van hem te kopen." Uiteindelijk wilde de man honderd euro hebben voor het hondje.

Honderd euro en een fles wijn

"Dat was Buddy", vertelt Rutten verder. "Wij zijn hem natuurlijk meteen gaan ophalen in Arnhem. Mét een fles wijn en natuurlijk honderd euro! Die wilde ze eerst nog niet aannemen, maar wij wilden het graag geven. En Buddy was zo blij!"

Met pensioen

Inmiddels zit Buddy gewoon weer bij de andere honden en gaat het goed met hem. "Hij is wel wat rustiger dan anders maar verder is ie helemaal goed."

Waarom het beestje is meegenomen, weet Steffie niet: "Misschien dacht de dief dat het een pomeriaan is. Dat is een geliefd ras op het moment. Maar Buddy is een keeshond. Al elf jaar oud, heel lief. Hij heeft vroeger in het circus gewerkt maar is nu alweer een jaar of zes met pensioen."

Inbraak in auto

Overigens beleefden Steffie en haar familie de nacht dat Buddy terug was, wéér een akelig avontuur: "We hoorden opnieuw lawaai buiten en toen bleken er twee mannen in onze auto bezig in te breken. Mijn partner heeft één van de twee kunnen vasthouden tot de politie kwam. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt."

Eind goed, al goed

Van de inbraak is aangifte gedaan, van de diefstal van Buddy niet. "Ik weet ook niet of ik dat doe. De politie heeft mij gezegd dat ze er toch niets mee kunnen doen, omdat ze er simpelweg geen tijd voor hebben. En eind goed, al goed, Buddy is gelukkig weer heelhuids terug."

De eigenaar is blij als ze met haar Circus Bolalou over een paar weken vertrekt uit Almere. In de tweede week van maart slaat het circus de tent op in Doornspijk voor nieuwe optredens.

Deel dit artikel