Bevat Video: Video
Ankeiler: Het Date-Lokaal in Zevenaar was een succes, vindt medewerker en bedenker Silke van den Boom.

- Het Date-Lokaal in Zevenaar was een succes, vindt medewerker en bedenker Silke van den Boom. Ruim honderd vrijgezellen zijn tijdens Valentijnsdag aanwezig in Eet-Lokaal Zevenaar dat voor de gelegenheid was omgedoopt in First Dates restaurant. Hier gaan ze aan tafel met andere singels om elkaar beter te leren kennen. “Mensen zijn heel enthousiast!”

Als de avond net is gevallen, druppelen de vrijgezellen uit Zevenaar en omgeving binnen. De binnentuin van het restaurant is aangekleed met lampjes en vuurkorven, waarmee de singles sfeervol worden onthaald. Barman Rik, de Zevenaarse Victor uit het programma First Dates, biedt de mensen een drankje aan en kletst even met ze, om zo de spanning uit de lucht te halen.

Tekst gaat verder onder de video

"Ik heb eigenlijk nooit echt eerder gedatet", vertelt een mannelijke gast. Hij heeft zich opgegeven voor dit diner, omdat hij toch een keer die ervaring gehad wil hebben. "Als er een match uitkomt zou dat mooi zijn en zo niet dan heb ik in ieder geval een leuke avond gehad."

Zodra de ontvangstruimte volgeladen staat met gasten, opent restauranteigenaar Pablo van Dick de avond. Hij bedankt de gasten voor hun komst en vertelt daarna de praktische zaken, zoals in welke ruimte de gasten mogen plaatsnemen. Dan is het zover, de singels betreden het restaurant en mogen aan tafel, waar ze anderen ontmoeten.

Verloop van de avond

Na de eerste gang én een wissel van gesprekpartners, vertelt een vrouwelijke single hoe het tot nu toe gaat: "Ik vond het erg spannend, want ik had meerdere matches per gang, maar ik vind het ook wel heel leuk." Ze legt uit dat ze het gesprek op gang houdt door vragen te blijven stellen. Of ze iemand na de date nog wil blijven zien? "Tot nu toe nog niet! Maar misschien bij de volgende ronde."

Een andere dame vertelt dat ze al met iemand telefoonnummers heeft uitgewisseld. "Het was erg gezellig en we hebben veel dezelfde interesses, dus wie weet wat daar nog uitkomt." Haar tweede date blijkt een minder groot succes. "Het is erg ongemakkelijk en met veel stiltes, dus deze jongen kan ik afstrepen."

Van den Boom, de bedenker achter het Date-Lokaal, is blij met hoe de avond verloopt. Ze merkt dat er een prettige sfeer hangt en dat mensen gezellig met elkaar aan het praten zijn. "Ze willen echt alles van elkaar weten. Ik zou het leuk vinden om het volgend jaar nog een keer te doen." Het Date-Lokaal is volgens haar voor herhaling vatbaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel