Bevat Video: Video
Ankeiler: Op een koude zaterdagmiddag hebben de vrouwen van Eldenia niet weten te winnen in de thuiswedstrijd met de vrouwen van FC Eindhoven.

- Op een koude zaterdagmiddag hebben de vrouwen van Eldenia niet weten te winnen in de thuiswedstrijd met de vrouwen van FC Eindhoven. De ploeg uit Brabant deed voor de rust al haar zaken al, door drie keer te scoren. De thuisploeg uit Elden kon daar bijzonder weinig tegenover zetten, waardoor een nederlaag onvermijdelijk was.

Binnen een kwartier werd FC Eindhoven al behoorlijk geholpen door Eldenia. Een slechte breedtebal in de achterhoede van het elftal van trainer Vincent Jansen kwam terecht bij Felice van Duijnhoven. Zij kon rustig doelvrouw Ashley Laurentzen omspelen en daardoor de 0-1 op de borden zetten. Nog geen minuut later verdubbelde Eindhoven de voorsprong, middels een afstandsschot van Kris van Vliet.

Gedurende de eerste helft kwam Eldenia nauwelijks van de eigen helft af, laat staan dat de ploeg creëerde. Vlak voor rust gebeurde dit eenmaal, maar de inzetten van Ninke Mulling en Manouk Paulus werden knap gekeerd door Eindhoven-keepster Jade Adan. Vlak voor rust besliste Eindhoven de wedstrijd al, door middels een nieuw afstandsschot de 0-3 te verzorgen.

Na rust probeerde trainer Jansen middels wat wissels het tij te keren voor zijn ploeg, maar echt effect had dat niet. De ploeg kreeg maar erg moeizaam kansen en als het die al kreeg dan waren de voorwaartsen in de afronding niet scherp. Aan de andere kant was FC Eindhoven nog een paar keer dichtbij een vierde treffer, maar leken zij wel tevreden te zijn met een 0-3 overwinning.

Daar bleef het dan ook bij. Het zorgt ervoor dat Eldenia volgende week tegen Wartburgia uit Amsterdam serieus aan de bak moet, om onderin een beetje weg te komen. De Amsterdammers zijn de huidige nummer negen en staan met een wedstrijd minder één punt voor op Eldenia. FC Eindhoven haakt, met nog twee wedstrijden te goed op de concurrentie, weer aan om de bovenste plekken.

Reactie Eldenia Vrouwen trainer Vincent Jansen:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel