Ankeiler: Voor de historische trolleybussen in Arnhem is eindelijk een oplossing gevonden.

- Voor de historische trolleybussen in Arnhem is eindelijk een oplossing gevonden. De Stichting Trolleymaterieel Arnhem, STA, heeft een huurcontract getekend voor een hal aan de Cruquiusweg in Arnhem.

De bussen stonden in het voormalig laboratorium De Zoeten, maar die moest gerestaureerd worden. De zoektocht naar een nieuwe locatie voor de trolleybussen ging traag, maar nu is er eindelijk een nieuwe locatie gevonden.

Er is een huurovereenkomst getekend voor de hal waar de trolleybussen kunnen staan. Echter, is de hal nog wel te klein voor de zeven historische bussen. "In deze hal kunnen vier of vijf bussen. Dat is nog niet genoeg helaas, maar we zijn wel blij dat we voor nu een oplossing hebben. Voor de overige bussen wordt nog naar een andere oplossing gezocht", stelt Bert Companjen, voorzitter van de STA.

Zaterdagochtend is de sleuteloverdracht en dan beginnen de vrijwilligers al vroeg met het ontruimen van het oude laboratorium. "Een deel gaat aan de gang bij Arnhems Buiten, anderen gaan de sleutel ophalen. Het is heel snel gegaan, ook met de financiële hulp van de gemeente die hebben geholpen", laat Companjen weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel