Bevat Audio: Audio
Ankeiler: In de middenmoot van de 3e klasse C heeft DVV goede zaken gedaan door met 1-0 te winnen van Eldenia.

- In de middenmoot van de 3e klasse C heeft DVV goede zaken gedaan door met 1-0 te winnen van Eldenia. Maar de ploeg uit Duiven maakte het voor zichzelf in deze wedstrijd nog best moeilijk, door de vele kansen niet af te maken. Voor Eldenia betekent deze uitslag dat ze nog niet uit de gevarenzone zijn.

In de beginfase golfde de wedstrijd nog heen en weer, met kansen voor beide ploegen. Maar naarmate de tijd vorderde, trok DVV het initiatief steeds mee naar zich toe. Eldenia speelde noodgedwongen slechts op de counter. Daarbij was Joel Liberia de gevaarlijkste man.

Na een ruststand van 0-0 zocht DVV meteen de aanval. Dat resulteerde na 2 minuten in de tweede helft al in het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij Eldenia kreeg men de bal niet weg, na een Duivense ingooi vanaf de rechterzijde van het veld. Tristan den Hartog zag vervolgens vanaf zo’n 20 meter zijn kans schoon.

Bij Eldenia claimde men dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden, omdat de bal door scheidsrechter Sander Hachmang geraakt zou zijn.

Cornerverhouding in voordeel DVV

In de rest van de tweede helft zorgde Eldenia nog maar nauwelijks voor gevaar. Kansen voor de thuisploeg waren er des te meer. Tekenend daarvoor was de cornerverhouding: 13-2. Het was vooral aan de Arnhemse goalie Jeffrey Rutten te danken dat de score niet verder opliep. Hij keerde inzetten van onder andere Tristan den Hartog, Yanick Stark en Davy van den Dam.

DVV-trainer Ron Olyslager erkende na afloop dat afwerking op dit moment het zwakke punt van zijn ploeg is.

Voor Rene Knuiman, trainer van Eldenia, waren er na afloop slechts de spreekwoordelijke zure druiven:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel