Ankeiler: Het oude Rembrandt theater heeft enkele maanden terug opnieuw zijn deuren geopend.

- Het oude Rembrandt theater heeft enkele maanden terug opnieuw zijn deuren geopend. Luxor Live en Loc7000 hebben de handen ineengeslagen om de oude bioscoopzalen om te toveren tot feestruimten. Na tientallen feesten en evenementen vertelt de zakelijk directeur van Luxor Live Stefan Rebergen over het succes van het nieuwe Rembrandt.

"Toen de beheerders van het pand ons een kans gaven kwamen we gelijk met een plan en nu 7 maanden later staan we hier en is het werkelijkheid." De mogelijkheden voor het Rembrandt zijn eindeloos.

Met 5 zalen en een iconisch pand kunnen vele evenementen georganiseerd worden. Luxor Live verzorgd elke zaterdag de programmering voor een feest. Met bijvoorbeeld silent disco’s, dansavonden met 80s en 90s muziek en salsa feestjes in de grote bioscoopzaal waarbij de eerste paar rijen stoelen zijn weggehaald voor een ruimere dansvloer. Een grote lichtinstallatie aan het plafond zorgt voor een complete club ervaring. De andere zalen zijn elk op een eigen manier omgetoverd voor andere evenementen.

Alle zalen van het Rembrandt staan open voor verhuur. Volgens Stefan Rebergen is er veel vraag naar; "Het is een gat in de Arnhemse markt. De aanvragen voor de verhuur van de zalen is groot. Scholen, congressen, bedrijfsuitjes en lezingen er zijn allemaal verschillende opties en mogelijkheden. Er zijn zelfs 2 aanvragen geweest voor bruiloften." Niet alles kan. Voor bijvoorbeeld techno feesten zijn de zalen niet geschikt vanwege de kwaliteit van het geluid in de zaal.

'Weinig klachten is grootste compliment'

Er wordt tot nu toe positief gereageerd op het vernieuwde Rembrandt. De bezoekers zijn blij en de kaartverkoop gaat goed. "Er was recent een bijeenkomst voor alle buren van het Rembrandt, de buurt reageerde allemaal enthousiast en hadden weinig klachten dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kan krijgen" vertelt Rebergen.

De oude bioscoop wekt veel nostalgische gevoelens op bij de bezoekers. Volgens Rebergen zijn de uitgaansgelegenheden in Arnhem voor de doelgroep van 30-50-jarigen schaars. Hij wil met Rembrandt het aanbod verbreden. Door oude Arnhemse club concepten zoals Konijn 2000 terug te brengen met disco, house en feestjes met hits uit de jaren 2000 is er muziek voor deze doelgroep.

"Het Arnhemse uitgaansaanbod is erop vooruitgegaan in de afgelopen tien jaar met een betere Korenmarkt, bruisend Luxor Live en veel goede horecagelegenheden. We moeten erg blij zijn met wat we hebben in Arnhem."

Dit artikel is geschreven door de redactie van BizArnhem, een project van studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. De pop-up redactie bestaat uit: Eliam Hidding (hoofdredacteur), Levi van den Brink, Fabienne Versteeg, Sarah Mans, Maaike Sol, Marit IJmker en Zoë Kiburg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel