Bevat Video: Video
Ankeiler: Drie jonge filmmakers uit de Liemers debuteren tijdens het Nomansland Festival met een filmproductie.

- Drie jonge filmmakers uit de Liemers debuteren tijdens het Nomansland Festival met een filmproductie. Na maandenlange persoonlijke begeleiding gaan de films van de talenten in première in Het Musiater.

Sascha Wensveen en Paul Haans begeleiden de drie jonge Liemerse filmmakers Kevin Geurts, Jurre Vos en Charlotte Rietbergen. "We kijken heel erg uit naar het festival, het is super spannend om onze films nu op het grote doek te zien", zeggen de talenten eensgezind.

Volledig Liemerse film

"Ik studeer audiovisuele media en ik maak korte fictiefilms", leidt Kevin Geurts, een van de talenten, zichzelf in. "Voor dit festival heb ik een film van veertien minuten gemaakt over een jongen en een meisje die voor hulp bij een boer aankloppen in een post-apocalyptische wereld. Dit is ook volledig in de regio opgenomen."

Jurre Vos is een van de andere filmmakers die de kans kreeg om een eigen film te maken. "Ik ben cinematograaf en heb het camerawerk gedaan voor de korte documentaire ‘Gee Ami’. Dit gaat over een man die hoop wil uitstralen en doormiddel van dans en muziek de mensen verbindt."

Haans is initiatiefnemer van het festival. "Ik ben zelf jaren geleden begonnen en moest alles zelf doen." Dat moest veranderen, vond hij. "Het is een mooie manier om het stukje cultuur en talentontwikkeling in de regio uit te dragen. Nomansland staat ook voor het onontdekte land, de Liemers."

Vos herkent dat er niet veel mogelijkheden zijn. "Ik merk dat er in de Liemers weinig aandacht wordt besteed aan de creatieve sector, op deze manier maak je het een stuk toegankelijker." Geurts deelt die mening. "Het is een heel mooi initiatief. Ik vind dat er sowieso nog wel meer aandacht mag naar films maken in het algemeen."

Begeleiding

"We hadden altijd intensief contact en we hebben voor de filmmakers masterclasses geregeld. Daarnaast hebben we doormiddel van een ontwikkelingsbudget iets kunnen faciliteren", vertelt Wensveen over de aangeboden begeleiding.

"Doordat we steeds konden sparren en de begeleiders goede vragen stelden, konden we ons verbeteren. Daar hebben we veel aan gehad", laten de filmmakers weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.