Bevat Video: Video
Ankeiler: Vitesse heeft in Alkmaar kansloos verloren van AZ. De nummer vier van de Eredivisie was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Edward Sturing.

- Vitesse heeft in Alkmaar kansloos verloren van AZ. De nummer vier van de Eredivisie was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Edward Sturing. Door deze nederlaag kon er niet ingelopen worden op Excelsior, dat met 3-0 verloor bij Go Ahead Eagles. Het gat met RKC is zelfs nog groter geworden, want de Waalwijkse formatie hield Heerenveen op 1-1.

Vitesse moest zonder de geblesseerde Melle Meulensteen, Mica Pinto en Mexx Meerdink afreizen naar Alkmaar. Bovendien ontbrak Kacper Kozlowski wegens ziekte. Het gehavende Vitesse wist tot aan de rust AZ nog op 0-0 te houden. Er waren wel kansen voor de Alkmaarders, maar Ruben van Bommel had het vizier niet op scherp staan en Vangelis Pavlides stuitte twee keer op Eloy Room.

Openingstreffer

In de zevende minuut van de tweede helft was het wel raak voor AZ. Dani de Wit kopte een corner achter de Vitesse-goalie. Toen topscorer Vangelis Pavlides even later een voorzet vanaf links ook nog eens binnen wist te glijden, waren de kansen voor Vitesse definitief verkeken. Hoewel de Arnhemmers wel regelmatig op de helft van AZ te vinden waren, leverde dat nauwelijks kansen op. Alleen een schot van Anis Hadj-Moussa, dat hoog over ging, was het vermelden waard.

Door de nederlaag van Vitesse loopt concurrent RKC een punt uit op de Arnhemmers. Na afloop concludeerde trainer Edward Sturing wel dat AZ, als nummer vier van de ranglijst, een maatje te groot was voor Vitesse. De komende zullen de Vitessenaren de nodige punten moeten om directe degradatie te ontlopen. Te beginnen met aankomende dinsdag, dan komt Sparta Rotterdam naar Arnhem.

Kijk hieronder na de reactie's van Edward Sturing en Enzo Cornelisse:

Interview met Enzo Cornelisse:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel