Bevat Video: Video
Ankeiler: De gemeenteraad van Duiven heeft geld beschikbaar gesteld voor de herinrichting van het Eilandplein in Duiven.

- De gemeenteraad van Duiven heeft geld beschikbaar gesteld voor de herinrichting van het Eilandplein in Duiven. In de ophaalfase van het project konden inwoners al in december en januari meedenken over het nieuwe jasje van het Eilandplein.

Deelnemers van het inloopevenement konden vragen stellen, hun mening delen en meedenken over het ontwerp. Aan de hand van deze ideeën schetsten ontwerpers een plattegrond.

Doel reconstructie nieuw Eilandplein

Het Eilandplein is het hart van Duiven Zuid. Het is een plek waar ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren komen voor ontspanning of voor een bezoek aan de winkels. Hierdoor ontstaan op het huidige Eilandplein soms onveilige situaties op fiets- en voetpaden. Dat is de reden dat het plein hard aan vernieuwing toe is om een multifunctioneler en groener karakter te krijgen. Het moet een prettiger en leefbare plek worden.

De fontein op het plein is aan vernieuwing toe en staat al een lange tijd uit. De gemeente Duiven wil met het opknappen van de fontein het hele Eilandplein eens goed onder handen nemen. Het proces van opknappen zal met het burgerparticipatie proces in verschillende fases verlopen en daarom tijdrovend zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.