Bevat Video: Video
Ankeiler: Vitesse heeft in eigen huis pijnlijk met 1-4 verloren van Sparta Rotterdam. Al voor de rust besliste Sparta de wedstrijd door op een 0-3 voorsprong te komen.

- Vitesse heeft in eigen huis pijnlijk met 1-4 verloren van Sparta Rotterdam. Al voor de rust besliste Sparta de wedstrijd door op een 0-3 voorsprong te komen. Vitesse deed nog wel wat terug, maar zag Sparta in de tweede helft weer verder weglopen. De Arnhemmers blijven hierdoor steken op de zeventiende plek in de eredivisie, waardoor degradatie nu echt met de week dichter bij komt.

Bij Vitesse keerden Mica Pinto en Kacper Kozlowski terug in de basis na blessureleed. De thuisploeg kwam slecht voor de dag in de eerste helft en kreeg binnen tien minuten de 0-1 al om de oren, door Shunsuke Mito. Sparta breidde de voorsprong in de eerste helft verder uit naar 0-3, na doelpunten van Pelle Clement en Koki Saito.

Opleving

De wedstrijd leek beslist, maar vlak voor rust deed Vitesse nog wat terug via Kacper Kozlowski. Een stevige kopbal van de Pool zorgde voor een opleving bij de thuisploeg, die direct daarna nog een grote kans kreeg via Marco van Ginkel. Deze werd gekeerd door de Spartaanse keeper Nick Olij en daardoor was de ruststand 1-3.

Beslissing

Na de thee werd er een fel Vitesse gewacht, maar niets was minder waar. Vitesse creëerde niks in het begin van de tweede helft en uit een vrije trap van Clement kon Mike Eerdhuijzen voor Sparta de stand op 1-4 zetten. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist en leek het Arnhemse verzet definitief gebroken.

Na de vierde treffer van de Spartanen, speelden beide ploegen de wedstrijd zonder spektakel uit. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen op de aansluitingstreffer, maar tot scoren kwamen ze niet meer. Door de nederlaag van Vitesse komt het niet dichterbij de felbegeerde zestiende plek, die 'recht' geeft op het spelen van nacompetitie.

Aanstaande zondag wacht de volgende zware horde voor de Arnhemmers. Dan komt NEC naar GelreDome voor de Gelderse derby, normaliter een wedstrijd op zichzelf. Maar gezien de huidige situatie bij beide clubs kan het contrast niet groter zijn. Vitesse ploetert tegen degradatie, terwijl ze Nijmegen met veel vertrouwen uitkijken naar zondag. De aftrap zal aanstaande zondag om 12.15 uur zijn.

Kijk hieronder naar de reacties van Edward Sturing en Ramon Hendriks:

Reactie Ramon Hendriks na Vitesse - Sparta Rotterdam:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel