Ankeiler: Overburen van de tennis- en padelclub in Doesburg kunnen binnenkort opgelucht ademhalen.

- Overburen van de tennis- en padelclub in Doesburg kunnen binnenkort opgelucht ademhalen. De gemeente verplaatst de padelbanen naar de achterkant van het complex. Daarmee moet de geluidsoverlast voor buurtbewoners afgelopen zijn. Ook is afgesproken dat de banen alleen nog maar overdag en niet meer 's avonds worden gebruikt.

Padel is al enkele jaren bezig aan een opmars. Door de groeiende populariteit verrijzen er in steeds meer gemeenten padelbanen. Die banen zorgen echter in nogal wat gemeenten voor overlast. Het voortdurende geluid dat van de banen afkomt zorgt voor ergernis in de directe omgeving.

Verplaatsing voor maximaal tien jaar

De twee padelbanen aan de Looiersweg in Doesburg liggen er sinds 2019. Omdat de banen modulair zijn aangelegd, kunnen ze eenvoudig in onderdelen worden verplaatst naar de achterkant van het tennispak. Bijkomend voordeel is dat er nu geen geluidsscherm hoeft te komen. De kosten zijn voor de club zelf, de gemeente stelt de grond wel gratis beschikbaar. De nieuwe situatie geldt voor maximaal tien jaar.

Deel dit artikel