Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gewipte tegels in Klarendal Foto: Björn Kummeling
Ankeiler: Tijdens het actieweekend voor het NK Tegelwippen in Arnhem zijn zaterdag heel wat stoeptegels omgeruild voor planten.

- Tijdens het actieweekend voor het NK Tegelwippen in Arnhem zijn zaterdag heel wat stoeptegels omgeruild voor planten. In de wijken Klarendal en 't Broek vonden acties plaats waarbij bewoners, de gemeente en andere organisaties zich hebben ingezet voor het vergroenen van de stad. Het actieweekend werd daar gecombineerd met vrijwilligersactie NLDoet.

Afstudeeropdracht en andere hulp

Een drietal studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving, van hogeschool Van Hall Larenstein, gingen aan de slag met het vergroenen van twee straten. Ze ondersteunden huurders van Vivare bij het aanleggen van geveltuinen. Meer dan 30 huurders deden mee.

Op andere plekken in de stad werden plantjes geplaatst in boomspiegels en wilgentenen gevlochten. Sociale onderneming ‘t Broek Omhoog en het BuurtGroenBedrijf leverden hieraan een bijdrage.

NK Tegelwippen

Van 30 maart tot 30 september nemen ten minste 80 gemeenten in heel Nederland deel aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin.

Arnhem op achterstand

In Arnhem stond de teller zondag op ruim 5300 gewipte tegels. Dat zijn er een stuk minder dan in Nijmegen, waar dat er inmiddels al 12.000 zijn. Landelijk staat Arnhem op de 23ste plaats, omgerekend naar het aantal gewipte tegels per inwoner (TPI).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.