Oussama Tannane op weg naar Fenerbahçe - RTV Connect
Ankeiler: Vitesse-speler Oussama Tannane is in Turkije aan het onderhandelen over een transfer naar de Turkse topclub Fenerbahçe.

- Vitesse-speler Oussama Tannane is in Turkije aan het onderhandelen over een transfer naar de Turkse topclub Fenerbahçe.

Oussama Tannane kwam gisteren al aan op het vliegveld in Istanbul en werd daar al meerdere keren op de foto gezet door journalisten. Vandaag is de middenvelder op Kadikoy, het complex van de Turkse topclub Fenerbahçe voor onderhandelingen.

In Turkije volgen journalisten Tannane op de voet de laatste dagen. Zo ook de Turkse journalist Burak Zihni. Hij verwacht dat de middenvelder een juiste stap zet met deze transfer.

"Marokkaanse spelers zijn altijd populair in Turkije en Oussama Tannane heeft laten zien dat hij de top van de eredivisie aankan. Bij Fenerbahçe krijgt hij alleen te maken met veel meer druk, met de 55.000 supporters op de tribune en de miljoenen supporters. Als hij hard werkt om het shirt te dragen, dan zullen ze dat waarderen en zal Oussama ook succesvol zijn in Turkije."

Geen contact tussen clubs

Hoeveel Vitesse krijgt voor de deal is niet duidelijk. Tannane heeft nog een eenjarig contract bij de Arnhemse club.

Volgens technisch directeur Johannes Spors is er (nog) geen contact geweest tussen beide clubs.