Bevat Video: Video
Ankeiler: ​Door planten te ruilen hopen Arnhem Klimaatbestendig, Natuurcentrum Arnhem, Arnhem Zoemt en Groen Arnhem de stad Arnhem te vergroenen.

- ​Door planten te ruilen hopen Arnhem Klimaatbestendig, Natuurcentrum Arnhem, Arnhem Zoemt en Groen Arnhem de stad Arnhem te vergroenen. Verdeeld over de stad staan inmiddels acht plantenruilkasten waar mensen hun planten, zaden of stekjes kunnen ruilen.

De bedoeling is dat het initiatief mensen enthousiasmeert over het groener maken van hun tuin, zonder dat zij hiervoor dure planten hoeven te kopen. Mirjam Alexander van Groen Arnhem heeft in Malburgen zo´n plantenruilkast in haar tuin: "We waren hier in de buurt al bezig met groene bewonersinitiatieven en plantjes ruilen. Zo'n plantenruilkast faciliteert dit. Ik hoef de plantjes alleen maar water te geven."

Bert Roete van Arnhem Klimaatbestendig is blij dat er iets is bedacht om vergroening van de stad door te laten gaan, ondanks alle coronamaatregelen. "Voorheen organiseerden we bijvoorbeeld een markt om bij elkaar te komen. Toen dat niet meer mocht, bedachten we de plantenruilkasten als oplossing. Zo ontmoeten mensen elkaar bij de kasten in kleinere getalen en zorgen we toch dat Arnhem blijft vergroenen", aldus Roete.

Inheems planten zijn aantrekkelijk voor insecten

De plantenruilkasten worden in eerste instantie gevuld door opgekweekte planten van Natuurcentrum Arnhem en Arnhem Zoemt. Ze kozen hierbij voor inheemse plantensoorten die ook aantrekkelijk zijn voor insecten. De kasten zijn gemaakt van gerecycled hout en gemaakt in samenwerking met de Arnhemse stichting RecaP.

Naast de plantenruilkast in Malburgen, zijn er ook kasten te vinden in de wijken Schuytgraaf, Rijkerswoerd, De Laar, Geitenkamp, Het Broek, Presikhaaf en Hoogstede-Klingelbeek. Meer informatie hierover is te vinden op arnhemklimaatbestendig.nl/plantenruilkasten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.