Marcouch laat regenboogvlag wapperen na EK-rel - RTV Connect
Ankeiler: Burgemeester Ahmed Marcouch heeft woensdag de regenboogvlag laten hijsen bij het Arnhemse stadhuis. Hij doet dit als reactie op de rel die tijdens het EK voetbal is ontstaan.

- Burgemeester Ahmed Marcouch heeft woensdag de regenboogvlag laten hijsen bij het Arnhemse stadhuis. Hij doet dit als reactie op de rel die tijdens het EK voetbal is ontstaan.

Duitsland wilde de Allianz Arena in München de regenboogkleuren geven in hun wedstrijd tegen Hongarije als protest tegen de recente anti-homowetgeving in dat land. Dat mocht niet van de UEFA.

'We laten ons niet ontkleuren'

"Néé UEFA, néé Hongarije", twittert de burgervader. "We laten ons niet ontkleuren. Sport en samenleven gaan hand in hand, net als mensen die elkaar lief hebben."

Naast de regenboogvlag voor het gemeentehuis zullen ook de pilaren in het Arnhemse stadhuis van regenboogkleuren worden voorzien, net als het politiebureau aan de Beekstraat. De John Frostbrug wordt vanaf 18.00 uur tot donderdagochtend verlicht met de kleuren van de homoacceptatie. Ook de fontein op de Markt zal regenboogkleuren spuiten.

Ook GelreDome doet mee

Het GelreDome kleurt zijn letters paars en hijst ook de vlag. In Duitsland gingen het Olympisch Stadion in Berlijn en het stadion van Schalke 04 de Vitessenaren voor met het dergelijke acties. Ook de stadions in Frankfurt, Keulen en Wolfsburg zullen meedoen.

De Duitse keeper Manuel Neuer raakte eerder dit EK in opspraak omdat hij zijn aanvoerdersband in de regenboogkleuren droeg. Dat mocht uiteindelijk wel van de UEFA.

Zie ook: