13-jarige stak moeder neer uit eerwraak - RTV Connect

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

ARNHEM - De destijds 13-jarige Afghaanse jongen uit Arnhem die eind september in Den Bosch zijn moeder neerstak, heeft dat vermoedelijk gedaan uit eerwraak. De jongen heeft bij de politie verklaard dat hij meent dat zijn moeder volgens de Afghaanse tradities niet het initiatief had mogen nemen tot een scheiding van zijn vader.

De verklaring van de jongen staat in een vonnis tegen zijn vader die woensdag werd veroordeeld tot een jaar celstraf, omdat hij zijn kinderen enkele weken eerder had meegenomen naar Italië.

De rechtbank gaat er in de uitspraak vanuit dat de toen 13-jarige door zijn 44-jarige vader, die ook in Arnhem woont, is beïnvloed en dat de steekpartij het gevolg is geweest.

Moeder ernstig gewond

De 35-jarige moeder werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, maar overleefde de aanval van haar zoon door kordaat optreden van buurtbewoners.

De jongen zit sinds de steekpartij vast en staat vrijdag voor de kinderrechter in Den Bosch. Zijn strafzaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Deel dit artikel