Vijftig keer een Michelin-ster, dit restaurant flikt het - RTV Connect

Tonny Berentsen in actie in de keuken. Foto: ANP

Tonny Berentsen in actie in de keuken. Foto: ANP

HEELSUM - Tonny Berentsen van restaurant de Kromme Dissel had het liefst in januari al op het podium staan schreeuwen. "Dit is ons kroonjaar, maar het is een hele gekke tijd."

Het is een bijzonder kroonjaar voor het restaurant in Heelsum. Voor de vijftigste keer heeft het restaurant een Michelin-ster gekregen. "Dat is bijzonder, zeker in Nederland. Ik ben echt supertrots."

Opsteker in gek jaar

Het is een opsteker in een verder roemloos jaar, want de restaurants hebben grote delen van het jaar dichtgezeten. Berentsen is druk bezig om allerlei projecten op poten te zetten, maar het liefst opent hij gewoon de deuren. "De stip op de horizon wordt elke keer verplaatst." Hij noemt het een worst die net voor zijn neus wordt weggehaald.

"We kunnen het zo goed doen in de horeca, maar op een of andere manier geloven ze ons niet in Den Haag. We moeten maar meer geduld hebben", aldus Berentsen.

De uitreiking van de Michelin-sterren is normaal gesproken een feestje in het DeLaMar-theater in Amsterdam. "Ik mis die sfeer ook wel."

Zie ook: Dit zijn ze dan: alle sterrenrestaurants van Gelderland

Ook de Nieuwe Winkel uit Nijmegen kreeg een Michelin-ster.

Deel dit artikel