Veertien uur lang een terrasje pakken op 'WK' in Westervoort - RTV Connect

Het eerste biertje werd in alle vroegte al gedronken. Foto: Foto: Omroep Gelderland.

Het eerste biertje werd in alle vroegte al gedronken. Foto: Foto: Omroep Gelderland.

WESTERVOORT - Wie krijg je zo gek om van 6.00 uur tot 20.00 uur 's avonds op het terras te gaan zitten? Dat vroeg de Westervoortse horecaondernemer Martijn Wieleman zich af, en daarom besloot hij het WK terraszitten te organiseren. Met die ludieke actie wil hij kenbaar maken dat de terrassen weer open zijn.

Om 06.00 uur zitten zaterdag de eerste zes deelnemers al klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Om de maag op de vroege morgen gevuld te krijgen, wordt iedereen bediend van een ontbijt. De wekker ging vroeg. "Vijf voor vijf, dat vond ik knap vroeg, maar je moet er wat voor over hebben", zegt een van de deelnemers die werd overgehaald om mee te doen.

En ook prins carnaval is aanwezig, die al om 6.30 uur zijn eerste biertje dronk. "Dat is de eerste en nog niet de laatste, dat komt wel goed", zegt hij met een glimlach.

Bekijk onze reportage uit Westervoort. De tekst gaat verder onder de video:

'Westervoorts' kampioenschap

De ludieke actie is ontstaan in de appgroep van Horeca Nederland, vertelt Wieleman. "Nadat Breda het officieuze WK organiseerde, organiseren wij nu het Westervoorts Kampioenschap." De winnaar krijgt een week lang gratis te drinken bij het terras van Wieleman.

De deelnemers moeten zich tijdens de veertien uur op het terras wel aan enkele regels houden. Zo moet iedereen de hele dag op zijn plek blijven zitten en is er maar vijf minuten per uur een loop- en plaspauze.

Zie ook: Aanmeldingen druppelen binnen voor WK terraszitten, wie wint een week gratis drinken?

Deel dit artikel