Op vakantie in de Achterhoek? Dit mag je niet missen - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Bekijk het eens van boven en beklim de Wijnhuistoren in Zutphen, onder leiding van een gids. Foto: InZutphen.nl
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Langs de IJssel zijn tijdens de IJsselbiënnale allerlei kunstwerken te bewonderen. Foto: Gerlinde Schrijver (via IJsselbiennale.nl)
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Kunst op het platteland, doe de Silo Art Tour door de Achterhoek. Foto: archief Omroep Gelderland
Kunst op het platteland, doe de Silo Art Tour. Foto: Omroep Geldelramd

Kunst op het platteland, doe de Silo Art Tour. Foto: Omroep Geldelramd

WINTERSWIJK - Veel mensen kiezen deze zomer weer voor een vakantie in eigen land. En waarom ook niet? Gelderland is prachtig! Onze verslaggever in de Achterhoek, Madelien Jansen, deelt haar vakantietips.

Er is van alles te doen deze zomer in de Achterhoek. Madelien zet haar favoriete uitjes voor jou op een rij.

Beklim de Wijnhuistoren in Zutphen

Afbeelding
Bekijk het eens van boven en beklim de Wijnhuistoren in Zutphen, onder leiding van een gids. Foto: InZutphen.nl

De Wijnhuistoren op de Groenmarkt is gratis te beklimmen! De gids wacht je onderaan de toren op om je mee te nemen naar grote hoogte. Op de zolder van de Wijnhuistoren is een expositie ingericht over het ontstaan van de toren en het carillon. Hoogtepunt is het prachtige en fotogenieke uitzicht over de stad en omgeving! Voor de beklimming van de Wijnhuistoren wordt de entree in de Lange Hofstraat gebruikt. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Bij het straatbord haalt de gids de gasten op. In verband met het coronavirus geldt er momenteel een maximum van zes personen uit maximaal drie huishoudens per beklimming. Vooraf reserveren is niet mogelijk. (Wie er het eerste is, heeft als eerste kans om mee te kunnen).

Speel in een enorme zandbak in Doetinchem

Tot en met 8 augustus is een enorme zandbak te vinden op het Simonsplein in Doetinchem. Tussen de terrassen van ’t Zusje, Bakker Bart en Grandcafé Trinity’s wordt een zomerse speelplek voor kinderen gecreëerd. De zandbak, met speeltoestellen van EXIT Toys, is vrij toegankelijk.

IJsselbiënnale rondje Zutphen - Doesburg

Afbeelding
Langs de IJssel zijn tijdens de IJsselbiënnale allerlei kunstwerken te bewonderen. Foto: Gerlinde Schrijver (via IJsselbiennale.nl)

Kunstroute met startpunt in Zutphen: Hampshire Hotel ’s Gravenhof. Leuk om te fietsen of een deel te wandelen, routekaart kost 12,50 euro. De tocht duurt in totaal 55 kilometer. Je kan ook in Doesburg beginnen en dan naar Zutphen fietsen of wandelen. Meer informatie op: ijsselbiennale.nl

Zie ook: Knalroze bomen en een grote vissenstaart, op deze kunstroute kom je het tegen

Beleef de Steengroeve, Winterswijk

Onder leiding van een gids maak je een wandeling van ruim een uur en leer je meer over de historie van het coulisselandschap, de bijzondere natuurwaarden, de uitzonderlijke geologische kwaliteiten van het gebied en de toekomstplannen rondom de boeiende Winterswijkse steengroeve. Trek stevige schoenen aan en reserveer deze excursie per mail info@vvvwinterswijk.nl of telefonisch via VVV Winterswijk. Rondwandeling gaat door bij minimale deelname van 6 personen. De minimumleeftijd is 8 jaar. Elke woensdag t/m 27 oktober. Prijs: 6 euro per persoon.

Blotevoetenpad Engbergen

Zand, gras, grind, modder, houtsnippers, mos…op landgoed Engbergen in de Achterhoek ligt een avontuurlijk blote voetenpad. De route van 1,5 kilometer heeft heel veel verschillende ondergronden. De route start vanaf restaurant Engbergen aan de Bosweg in Voorst, gemeente Oude IJsselstreek. Volg de markeringen met de houten voetjes. Aan het einde van de route is er een gelegenheid om het zand van je voeten te spoelen.

Kunst op het platteland

Afbeelding
Kunst op het platteland, doe de Silo Art Tour door de Achterhoek. Foto: archief Omroep Gelderland

Op verschillende plaatsen in de Achterhoek zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. En om ze allemaal te kunnen bekijken wordt gewerkt aan een heuse Silo Art Tour.

Zie ook: Boerin is lelijke silo's zat en maakt er iets moois van

Wat is jouw tip?

Deel ook jouw tip voor wie vakantie viert in de Achterhoek. Stuur een mailtje of een appje (zie hieronder).

Deel dit artikel