Dit moet je doen als je in de Liemers op vakantie bent - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Tip: voor waterpret kun je in de Liemers bijvoorbeeld terecht bij Rhederlaag in Lathum. Foto: Pexels
Tip: voor waterpret kun je in de Liemers bijvoorbeeld terecht bij Rhederlaag in Lathum. Foto: Pexels

Tip: voor waterpret kun je in de Liemers bijvoorbeeld terecht bij Rhederlaag in Lathum. Foto: Pexels

Geen testen, geen quarantaine... hoe fijn is het om in Gelderland op vakantie te zijn! Er is genoeg te doen. Onze regioverslaggevers delen hun tips. Dit moet je zien als je in de Liemers op vakantie bent.

Bij het op een rij zetten van onze insidertips, proberen we rekening te houden met alle leeftijden. We beginnen met een tip voor de jongste recreanten.

Kabouterpad Duiven

27 juni is het Kabouterpad in het Horsterpark in Duiven geopend. Met behulp van allerlei enthousiaste vrijwilligers is er gezaagd, onkruid weg gehaald, een pad door de woestenij heen gemaakt, een prachtig kabouterhuisje en een fantastische brug getimmerd. Er is geschilderd en houtsnippers verdeeld. In het Horsterpark is ook een kinderboerderij en een theepaviljoen.

Adres: Horsterparklaan 1, Duiven

Kinderboerderij Engbergen in Gendringen

Maak kennis met de dieren van kinderboerderij Engbergen. Je vindt er onder andere schapen, ezels, kippen, paarden, konijnen, geiten, eenden konijnen en cavia's. De boerderij is sinds 2013 gelegen aan de rand van recreatiegebied Engbergen. Een ideaal uitstapje voor de hele familie!

Adres: Ulftseweg 4b, in Gendringen.

Open dagelijks van 11 - 18.00 uur. Kosten: in de melkbus op het terrein kun je als bezoeker een vrijwillige bijdrage leveren.

Maak een wandeling langs het 'verdronken dorp' Leuffen

Het Leuven is een buurtschap in het Liemerse dorp Groessen, nabij de Leuvensedijk tussen Oud-Zevenaar en Groessen. Het oorspronkelijke Leuven of Leuffen bestond grotendeels uit een langgerekte straat van ongeveer 350 meter met daaraan vijftien huizen en kwam uit op de Oude Rijn.

In 1799 verdween de buurtschap door een dijkdoorbraak. Vandaar dat deze plek het 'verdronken dorp' wordt genoemd. Na de dijkdoorbraak is een kanaal aangelegd om de oude rivierloop over te nemen. Kenmerk van dit gebied is dat er veel verschillende vogels leven en ook bevers en kamsalamanders. Door het gebied loopt een Klompenpad, genaamd het Kandiapad, die je meevoert langs dijken, kerkenpaden en door de uiterwaarden.

Startpunt Kandiapad 16km: De Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15 in Groessen

Er zijn ook alternatieve lengtes van het pad van 8 of 10 km.

Midgetgolfen in Beek

Daag je familie of vrienden uit om een balletje te slaan op midgetgolfbaan de Korenbloem. Deze midgetgolfbaan telt 18-holes, een baan waar zowel jong en oud zich op uit kan leven. Naast de mini-golfbaan zijn er ook speeltoestellen aanwezig voor kinderen. In de schoolvakanties alle dagen geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. 0 tot en met 3 jaar gratis. Vanaf 4 jaar en volwassenen 4 euro per persoon.

Adres: Stergolfbaan 'De Korenbloem', Sint Jansgildestraat 65A, 7037 CA Beek Gem Montferland

Dobberen op het water van Rhederlaag

Afbeelding
Tip: voor waterpret kun je in de Liemers bijvoorbeeld terecht bij Rhederlaag in Lathum. Foto: Pexels

Het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag bij Lathum heeft alles voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Met de ruim 350 hectare aan wateroppervlakte is de recreatieplas een geliefd oord voor watersporters. Maar ook lekker lui zonnen op het zandstrand of juist een actieve wandeling maken langs de waterkant. Rond de plas zijn toiletten en kiosken aanwezig.

Toegang tot het recreatiegebied is gratis, wel moet je parkeergeld betalen als je met de auto of op de motor komt!

Adres: De Muggenwaard 6988, 6988 BX Lathum

Zie ook: Dit moet je zien als je op vakantie bent in het Rijk van Nijmegen

Deel ook jouw tip!

Wat is jouw tip? Stuur een mailtje of een appje (zie hieronder).

Deel dit artikel