De spoorwegovergang waar de man werd aangereden. Foto: Persbureau Heitink

De spoorwegovergang waar de man werd aangereden. Foto: Persbureau Heitink

WOLFHEZE - Dorpsbelang Wolfheze organiseert dinsdagavond een stille tocht voor de man die vrijdag omkwam op een spoorwegovergang in Wolfheze.

De man was inwoner van Het Schild, een woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden. Hij werd afgelopen vrijdag op de spoorwegovergang aan de Parallelweg geschept door een trein.

Zie ook: Man met rollator overleden na botsing met trein

Dorpsbelang Wolfheze organiseert dinsdagavond een stille tocht voor de man. "We verzamelen om 18.45 uur voor de hoofdingang van Het Schild", vertelt Frans van Daal van Dorpsbelang.

Rond 18.50 uur lopen de deelnemers richting de spoorwegovergang. Die wordt niet overgestoken. "Voor het spoor is een grasveldje, daar kunnen mensen om 19.00 uur een bloemetje leggen. Er zal ook een kort gebed zijn door de predikant die ook woensdag de uitvaart verzorgt", aldus Van Daal.

In shock

Dorpsbelang Wolfheze neemt het initiatief voor de stille tocht, omdat het tragische ongeval veel los maakt bij mensen in het dorp, volgens Van Daal. "Het was vrijdag markt en velen hebben het ongeval gezien."

Maandag kondigde Dorpsbelang ook aan een petitie te beginnen om iets te doen aan de gevaarlijke spoorwegovergang. Er zijn plannen voor een tunnel, zodat het verkeer veilig kan kruizen met het spoor. Deze tunnel staat echter pas gepland voor 2025.

Dat vindt eigenlijk iedereen te laat, dat is te zien in de video hieronder:

[video:7324125]

Zie ook: Buurt is na dodelijk ongeluk helemaal klaar met gevaarlijke spoorwegovergang

Deel dit artikel