Dit zijn de leukste vakantietips als je in de buurt van Arnhem bent - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Een leuk uitje, maar niet voor mensen met hoogtevrees. Foto: archief Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Bij deze horecagelegenheid is naar de wc gaan een experience. Foto: 123toilet
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: In Doesburg zijn veel historische gebouwen te vinden, zoals het Arsenaal. Foto: Hermina de Vries
Een bezoeker waagt zich op het glazen balkon van de Eusebiuskerk. Foto: Omroep Gelderland

Een bezoeker waagt zich op het glazen balkon van de Eusebiuskerk. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vier jij vakantie in de omgeving van Arnhem? Dan heb je geluk, want er is zoveel te doen! Onze verslaggevers die in de regio Arnhem wonen en werken zetten de iets minder voor de hand liggende tips voor je op een rij.

Musea zoals het Openluchtmuseum, Kröller-Müller en Airborne Museum Hartenstein zijn bekend in binnen- en buitenland. En ook Burgers' Zoo, park De Hoge Veluwe en de Posbank zijn plaatsen die internationaal bekend zijn. Die tips hoeven wij jou niet meer te geven. Daarom zetten we hieronder tips op een rij voor Arnhem en omgeving, die misschien iets minder bekend zijn.

Spelen in Dieren

Ben je op vakantie met (kleine) kinderen? Denk dan eens aan Dieren. Daar vind je de Dierense speeltuin met nattevoetenpad en natuurspeeltuin en De Spelerij/De Uitvinderij.

De Dierense speeltuin is een niet-commerciële speeltuin die toegankelijk is voor alle kinderen. Dus ook kinderen die in een rolstoel zitten. Met bijvoorbeeld een draaimolen waarop ook twee rolstoelen kunnen staan, picknicktafels, een waterspeelplaats, een hijstoestel voor zand en water en een clubgebouw met rolstoeltoilet.

Adres: Dierense speeltuin, Rode Kruislaan 1, 6951BL Dieren.

De Spelerij/Uitvinderij is gericht op ontdekken, uitvinden, achterhalen en oplossen. Het park is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Adres: Spelerij/Uitvinderij, Veldweg 5, 6952GX Dieren.

Bezoek de middeleeuwse kelders

In Arnhem kun je lekker gaan shoppen in de stad. Maar wist jij dat er onder die winkelstraten middeleeuwse kelders liggen? Hier schuilden veel mensen voor de bombardementen tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.

De kelders zijn open voor publiek. Je kan op eigen gelegenheid een wandeling maken door de kelders (4 euro voor een volwassene), maar op woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag zijn er tussen 14.00 en 16.00 uur ook rondleidingen (5 euro per volwassene).

Adres: Historische Kelders, Oude Oeverstraat 4a, 6811JX Arnhem.

Stap op het glazen balkon aan de Eusebiustoren

Afbeelding
Een leuk uitje, maar niet voor mensen met hoogtevrees. Foto: archief Omroep Gelderland

Deze tip is voor mensen die geen last hebben van hoogtevrees. Beklim de Eusebiustoren met de panoramalift (tot 73 meter hoogte) en geniet van het magistrale uitzicht. Vergeet niet een foto of video te maken op het moment dat je op het glazen balkon stapt! In de eeuwenoude kerk (nu deels in verbouwing) is momenteel een kunstexpositie van Sonsbeek 20-24.

Zie ook: Hoogtevrees? Ga dan maar niet op de glazen balkons van de Eusebiuskerk

Avontuurlijk naar de wc

Afbeelding
Bij deze horecagelegenheid is naar de wc gaan een experience. Foto: 123toilet

De Blou Rooftopbar van Hotel Haarhuis in Arnhem heeft wel een heel spectaculair toilet: een wc in een oude liftschacht, met een glazen vloer waar je 18 meter naar beneden kijkt. En daar hebben ze dan ook nog een lichtshow in geïnstalleerd. Wie durft daar een plasje te plegen?

Zie ook: Een plasje plegen op 18 meter hoogte, dat kan in dit hotel

Doen: Doesburg!

Afbeelding
In Doesburg zijn veel historische gebouwen te vinden, zoals het Arsenaal. Foto: Hermina de Vries

Maak eens een uitstapje naar het pittoreske hanzestadje Doesburg, waar de Oude IJssel uitmondt in de IJssel. Hier vind je opvallend veel oude gebouwen, die teruggaan tot de vijftiende eeuw. De moeite waard zijn het Arsenaal, stadhuis, de Waag en de Commanderij. Sinds 1457 wordt in Doesburg al mosterd gemaakt, dus een Doesburgs mosterdsoepje mag eigenlijk niet ontbreken. In de Doesburgsche Mosterdfabriek wordt getoond hoe het maken van mosterd in zijn werk gaat. Verder is het heerlijk winkelen en eten in Doesburg.

Landgoed Warnsborn

Op zoek naar rust? Op Park Sonsbeek is het goed toeven, er is zelfs een waterval te vinden! Iets verder uit de stad ligt landgoed Warnsborn. Een heuvelachtig landgoed met terrassentuin met waterlopen, vijvers en keermuurtjes en een rotstuin. Er is een gemarkeerde wandelroute van 4.5 km over het landgoed. Eten en drinken kan in het chique hotel-restaurant Groot Warnsborn.

Wat is jouw tip

Wat is jouw tip? Laat het ons weten via WhatApp of de mail (zie hieronder).

Deel dit artikel