'Stop de verdozing': Inwoners Doesburg in actie tegen uitbreiding bedrijven - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: tientallen inwoners hebben de poster al achter het raam Foto: Harm-Jan Weevers
Doesburg, poster tegen uitbreiding bedrijven Foto: Harm-Jan Weevers

Doesburg, poster tegen uitbreiding bedrijven Foto: Harm-Jan Weevers

DOESBURG - Met een poster waarop staat 'Stop de verdozing' voert een groep inwoners van Doesburg actie tegen de uitbreiding van de bedrijven aan de Verhuellweg. Inmiddels hangt de poster al achter tientallen ramen in de Hanzestad. Er zijn er nog meer dan honderd besteld door de Doesburgers.

De groep inwoners die de poster heeft ontworpen - en verder buiten de media wil blijven - is niet blij met de uitbreidingsplannen van onder andere de logistieke bedrijven Rotra en Kuehne+Nagel.

Te hoog

De plannen zijn nog niet concreet, maar het bestemmingsplan moet onder andere gebouwen tot 22 meter hoog mogelijk maken. Volgens de postermakers komt dit ver boven de huizen in het centrum uit en gaat het ten koste van het beschermd stadsaanzicht van Doesburg. Bovendien maken ze zich zorgen om de toename van vrachtverkeer.

Afbeelding
tientallen inwoners hebben de poster al achter het raam Foto: Harm-Jan Weevers

Begin september praat de gemeenteraad over de plannen en het bestemmingsplan, daarom willen inwoners nu al hun stem laten horen. De actie wordt onder andere ondersteund door de Stichting Fraterwaard, die eerder al meerdere bezwaren kenbaar maakte. De gemeente ontving afgelopen voorjaar tientallen zienswijzen van inwoners en organisaties die tegen de plannen zijn.

Zie ook: Weerstand tegen uitbreiding van Doesburgse bedrijven: 'Voordelen wegen niet op tegen de nadelen'

Deel dit artikel