We lopen nog in korte broek, maar in Duiven is het al kerst - RTV Connect

Bij de Intratuin in Duiven zijn ze al volop bezig met kerst. Foto: Omroep Gelderland

Bij de Intratuin in Duiven zijn ze al volop bezig met kerst. Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - Hoewel we er nog ruim 100 dagen op moeten wachten, zijn ze bij de Intratuin in Duiven al druk bezig voor kerst. Daar wordt al een paar weken met hoge zomerse temperaturen gewerkt aan Christmas World 2021.

Het lijkt vroeg, maar in Duiven zijn ze half augustus al begonnen. Want het kost veel tijd om de jaarlijkse kerstshow op te tuigen. Zo zocht eigenaar Gerard Niesink deze zomer zzp'ers die zes weken lang fulltime kunnen helpen bij de 'grootste en mooiste kerstshow van Nederland'. 8000 vierkante meter moet daarvoor worden opgebouwd.

Kersthuisjes bouwen is voor vakmannen

Op sociale media stromen de enthousiaste reacties binnen, maar volgens Niesink is het meer dan een beetje fröbelen aan kersthuisjes. Het gaat om timmeren, schilderen en dat gecombineerd met verschillende bouwprojecten en decoraties. Genoeg te doen, maar wel voor vakmannen.

En één van die vakmannen is bezig een winters landschap te bouwen: "Volgens mij is het nu een graad of 30 in de kas," puft hij. "Het is afzien, maar gewoon veel water drinken."

Bekijk de beelden:

Op de vraag of het contrast tussen wat hij maakt en de zomerse temperaturen niet erg groot is, moet hij hard lachen. "Ja, we zijn wel heel vroeg in het jaar met kerstsfeer bezig. Maar wij praten soms ook wel over een najaarsshow en niet per se over een kerstshow."

Gerard Niesink zegt dat het went om met hoge zomerse temperaturen een kerstboom op te tuigen. "Na ruim dertig jaar kerstshows opbouwen, gaat het wel wennen, ja."

Heel sjiek zwart

Maar wat moeten we met kerst eigenlijk in de boom hangen? Wat zijn de trends dit jaar? "We gaan een beetje naar de zwarte items", zegt Niesink. "Heel sjiek zwart, maar dat hebben we nog niet binnen."

En als die kerstspullen er zijn, moeten ze voorzichtig worden uitgepakt en uitgestald. Werk genoeg dus de komende tijd.

Op 9 oktober opent de kerstshow in Duiven zijn deuren voor het publiek.

Deel dit artikel