Oud-motorracer Boet van Dulmen (73) verongelukt - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Van Dulmen kwam op 73-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeluk. Foto: Bart Meesters / Meesters Multi Media
Boet van Dulmen in zijn actieve sportcarrière. Foto: ANP

Boet van Dulmen in zijn actieve sportcarrière. Foto: ANP

AMMERZODEN - Oud-motorracer Boet van Dulmen is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij kwam donderdag om het leven bij een verkeersongeval in zijn woonplaats Ammerzoden.

Rond 10.15 uur stak hij op de fiets de kruising over van de Bernseweg (N381) en de Onderwaard in Ammerzoden. Een bestelbus die uit de richting van Ammerzoden kwam, botste vervolgens op de overstekende Van Dulmen.

Afbeelding
Van Dulmen kwam op 73-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeluk. Foto: Bart Meesters / Meesters Multi Media

Van Dulmen maakte in de jaren zeventig en tachtig furore in het motorracen. Hij stond bekend als een eigenzinnige man en zette Nederland met collega-racers Jack Middelburg en Wil Hartog internationaal op de kaart in het motorracen. Den Boet, zoals zijn bijnaam luidde, deed meermaals mee aan de TT van Assen en stopte in 1986 met de sport.

In januari vorig jaar werd in Ammerzoden een borstbeeld van Van Dulmen onthuld. Initiatiefnemer Joost de Wit, voormalig directeur van Vitesse, zei toen dat Van Dulmen 'een echte held' was voor het dorp Ammerzoden. "Hij was bij iedereen populair en dat is hij altijd gebleven."

Deel dit artikel