De gemeenteraad sprak over de grote problemen rondom mensenhandel, zoals seksuels uitbuiting. Foto: ANP

De gemeenteraad sprak over de grote problemen rondom mensenhandel, zoals seksuels uitbuiting. Foto: ANP

ARNHEM - De aanpak van seksuele uitbuiting gaat nog niet met de vanzelfsprekendheid waarmee dat bijvoorbeeld bij hennep gebeurt. Dat stelde burgemeester Ahmed Marcouch woensdagavond in de Arnhemse gemeenteraad. Toen hij eind juli een illegaal prostitutiepand aan de Boulevard Heuvelink sloot was dat 'historisch', terwijl dat bij hennepteelt zeer gebruikelijk is, ziet de burgervader.

De burgemeester zegt ook bij signalen van seksuele uitbuiting panden vaker te willen laten bezoeken en controleren.

De raad sprak over de grote problemen rondom mensenhandel in de Rijnstad. Arnhem staat zelfs in de landelijke top vier van seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting of criminele uitbuiting.

Wisselwerking consumptiemaatschappij

Marcouch ziet in dat type criminaliteit ook een wisselwerking met de consumptiemaatschappij. "Er is vraag naar: we willen veel dingen graag goedkoop hebben."

Veiligheid is mensenwerk, stelt Marcouch, die belooft bij de begroting aan te geven wat hij nodig heeft om hierop te verbeteren. Een gericht actieplan mag de gemeenteraad rond de kerst verwachten.

"Wat een verademing, een burgemeester die gewoon eerlijk toegeeft wat er niet goed gaat en waar het beter kan", verzuchtte SP-leider Gerrie Elfrink na afloop.

Zie ook: Sameena werd de prostitutie in gedwongen met beelden verkrachting

Deel dit artikel