Flinke vertragingen door ongevallen op A1 en A12 - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Bij de botsing op de A1 waren twee personenauto's betrokken. Foto: Persbureau Heitink
Het verkeer op de A12 wordt via de vluchtstrook geleid. Foto: Persbureau Heitink

Het verkeer op de A12 wordt via de vluchtstrook geleid. Foto: Persbureau Heitink

VOORTHUIZEN - Door ongelukken op de A1 richting Apeldoorn en de A12 richting Duitsland zijn vrijdagavond flinke vertragingen ontstaan. Op de A1 botsten ter hoogte van Barneveld twee auto's op elkaar. Op de A12 ging het mis bij Zevenaar.

Bij de botsing op de A1 waren twee personenauto's betrokken. Eén van de bestuurders raakte ernstig gewond door de klap. De politie en een brandweerwagen rukten uit, een traumahelikopter werd geannuleerd. Twee personen werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de ANWB bedraagt de vertraging ongeveer een uur. Eén rijstrook is dicht na het ongeluk. De ANWB adviseert automobilisten om te rijden via Arnhem over de A12 en de A50.

Afbeelding
Bij de botsing op de A1 waren twee personenauto's betrokken. Foto: Persbureau Heitink

Bij het ongeluk bij Zevenaar, tussen de knooppunten Velperbroek en Zevenaar, waren twee personenauto's betrokken. Een automobilist boste tegen de achterkant van zijn voorganger, waarna deze tegen de vangrail tot stilstand kwam. Een inzittende raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De vertraging bedroeg ongeveer een halfuur en het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Rond 20.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Deel dit artikel