Problemen met QR-codes: 'Chaos in Nijmegen' - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Drukte in een bar in Arnhem Foto: Omroep Gelderland
Problemen met QR-codes Foto: ANP

Problemen met QR-codes Foto: ANP

NIJMEGEN - Er zijn zaterdagavond problemen met het ophalen van QR-codes. Die zijn nodig om een kroeg binnen te komen.

Op sociale media komen meldingen van storingen in de app. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ondervinden mensen problemen als ze hun QR-code nog moeten aanmaken of een tijdje geen gebruik hebben gemaakt van de app. "We adviseren iedereen het op een later tijdstijd opnieuw te proberen." Als mensen de code al op hun telefoon hebben, lijkt het wel goed te gaan.

De NOS meldt dat de server van de app te kampen had met DDoS-aanvallen. Dat zijn aanvallen waarbij wordt geprobeerd om websites plat te krijgen.

Horeca-tycoon Khalid Oubaha omschrijft het in Nijmegen als 'een chaos.' Op Twitter toont hij een filmpje van lange rijen in de Nijmeegse binnenstad. Oubaha heeft niet veel op met de coronapas, maar controleert wel. Volgens hem is hij met zijn rug tegen de muur gezet. Als een horeca-tent de pas niet controleert, is sluiting een reëel risico. In Arnhem op de Korenmarkt lijken geen grote problemen te zijn. "Geen rijen, alleen tussen 17.00 en 19.00 uur wat vertraging gehad", zegt een verslaggever.

De video van Oubaha op Twitter:

Op veel plekken is het ouderwets druk, zoals in een sportsbar in Arnhem,.

Afbeelding
Drukte in een bar in Arnhem Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel