De grootste kerstfans hebben hun weg naar Duiven alweer gevonden - RTV Connect

In Duiven zijn ze al helemaal klaar voor de kerstdagen. Foto: Omroep Gelderland

In Duiven zijn ze al helemaal klaar voor de kerstdagen. Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - Het duurt nog ruim twee maanden voor het Kerstmis is, maar voor grote liefhebbers van de feestdagen kan december niet gauw genoeg beginnen. Zij konden zaterdagochtend hun hart ophalen in Duiven, waar Intratuin alvast de kerstshows presenteerde aan het grote publiek.

"We komen niet uit de buurt, maar we hebben een uurtje gereden om dit jaar eens hier te kijken", zegt een vrouw die vanmorgen vanuit Genemuiden naar Duiven is gekomen. Een man iets verderop in de winkel had er wel een ritje vanuit Zwolle voor over en is niet teleurgesteld. "Van wat ik tot nu toe al zie, is het echt een walhalla", zegt hij tevreden. "De grootste kerstshow van de Benelux, dat hadden we van horen zeggen. En het blijkt wel, je kijkt je ogen uit. Ik ga er gewoon heerlijk in mee, ik vind het leuk om te zien."

Een andere man schiet met zijn telefoon wat foto's en neemt ook een filmpje op van het fraaie sneeuwlandschap dat hij voor zich ziet. "Voor een vriend in Finland, die in Lapland woont", zegt hij. "Hij steekt er altijd de draak mee dat het bij hem zo mooi is, maar nu kan ik laten zien dat we dat hier ook kunnen", lacht hij.

Kijk hoe het tuincentrum in Duiven alvast in kerstsferen is gebracht:

Goud en zwart zijn de kleuren die veel voorkomen in de kerstinrichting van dit jaar. De bezoekster uit Genemuiden weet nog niet wat ze meeneemt, maar lijkt niet van plan het zuinig aan te doen. "Ik koop mijn kerstspullen stukje voor stukje. Ik heb in het eerst jaar denk ik 200 à 300 euro uitgegeven, en dat is elk jaar wel weer zo'n beetje."

Het tuincentrum begon al halverwege augustus met de opbouw van 8.000 vierkante meter pracht en praal voor Kerst, toen de temperatuur nog hoog in de twintig graden schommelde. Bedrijfsleider Gerard Niesink is trots dat het nu druk is in de winkel. "We proberen een bepaalde sfeer naar boven te halen, door te laten zien wat wij mooi vinden. Het is vandaag ook wel een beetje een snuffeldag. Mensen gaan kijken hoe de roltrap is geworden en wat we van de kersthuisjes hebben gemaakt. Waarschijnlijk komen ze nog wel een keertje terug."

Zie ook: We lopen nog in korte broek, maar in Duiven is het al kerst

Deel dit artikel