Roel van der Kwast. Foto: RTV Oost

Roel van der Kwast. Foto: RTV Oost

SLAGHAREN - Roel van der Kwast uit Huissen heeft het gehaald; hij zat urenlang in de Gold Rush, een achtbaan in Attractiepark Slagharen. In totaal maakte de 19-jarige 135 ritjes en ging 270 keer over de kop.

"Ik ben heel erg blij en het gaat ook erg goed met mij. Ik heb nergens last van", vertelt Roel na zijn bizarre prestatie. "135 keer in de Gold Rush en per rit is het twee keer over de kop." Het oorspronkelijke doel was om de attractie zo'n 120 keer te doen. Met zijn actie haalde de achtbaanfanaat geld op voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

Benieuwd hoe Roel dit deed? Bekijk dan de video:

[video:7407540]

Een ritje in de Gold Rush duurt ongeveer anderhalve minuut. De maximumsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur. Roel liet eerder vandaag aan RTV Oost weten dat het 'een van de heftigste achtbanen van Nederland is'.

'Je weet niet hoe het lichaam reageert'

De ouders van de Huissenaar zijn helemaal ondersteboven en apetrots. "We hebben een ondernemende zoon, dus we zijn wel wat van hem gewend. Maar we zijn enorm trots", zegt de vader van Roel. "We hebben ons geen zorgen gemaakt, maar je weet natuurlijk nooit hoe het lichaam reageert op al die krachten."

Ook de EHBO van het attractiepark hield vandaag de vinger aan de pols. "Er werd elke keer goed gecheckt of ik nog oké was. Ik heb geen moment getwijfeld en voel me eigenlijk al de hele dag goed. Vanavond een pizzaatje eten en dan lekker slapen."

Zie ook: Achtbaanfanaat Roel gaat voor het goede doel urenlang over de kop

Deel dit artikel