In deze gemeenten zijn de meeste coronaprikken gezet - RTV Connect

Een GGD-medewerker dient een vaccinatie toe tegen het coronavirus. Foto: ANP

Een GGD-medewerker dient een vaccinatie toe tegen het coronavirus. Foto: ANP

ARNHEM - Sinds Nederland van start ging met het vaccineren tegen het coronavirus, zijn er in totaal zo'n 23,7 miljoen vaccins toegediend. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Het aantal vaccinaties is daarmee met circa 400.000 toegenomen ten opzichte van een maand geleden. Koploper in de provincie Gelderland is de gemeente Rozendaal, waar 93 procent van de inwoners volledig is gevaccineerd.

Landelijk gezien heeft inmiddels 86,9 procent van alle inwoners van 18 jaar en ouder minstens één vaccinatie gehad en is iets meer dan 83 procent volledig gevaccineerd. Worden ook tieners meegerekend, dan is bijna 81 procent volledig gevaccineerd.

Achter Rozendaal (93 procent) volgen de gemeenten Lingewaard, Heumen, Bronckhorst en Oost Gelre, waar 90 procent van de inwoners volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus. In tal van gemeenten ligt de vaccinatiegraad vervolgens al rond de 88 procent.

Nergens in Gelderland ligt het percentage gevaccineerden per gemeente lager dan 61 procent. Neder-Betuwe sluit de rij met dat percentage. Wat hoger staan Barneveld (68 procent) en Nunspeet (70 procent).

Bekijk de kaart van LocalFocus. Selecteer een gemeente om het percentage te zien.

Landelijk is ondertussen meer dan 83 procent van de Nederlanders al volledig gevaccineerd. Een maand geleden lag de vaccinatiegraad nog op 82 procent. Nederlanders worden als volledig gevaccineerd meegeteld na twee coronaprikken of na één vaccinatie met het vaccin van Janssen. Ook mensen die al eens met corona besmet zijn geweest en daarnaast ten minste één vaccinatie hebben ontvangen, worden als volledig gevaccineerd beschouwd.

Deel dit artikel