18-jarige voetbalsupporter zwaargewond: KNVB keurt geweld af - RTV Connect

Politie verricht onderzoek bij tankstation waar de 18-jarige zwaargewond raakte. Foto: Persbureau Heitink

Politie verricht onderzoek bij tankstation waar de 18-jarige zwaargewond raakte. Foto: Persbureau Heitink

ARNHEM - De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) keurt het geweld tegen een 18-jarige voetbalsupporter afgelopen zaterdag af. Hij raakte daarbij zwaargewond. Supporters van Vitesse en NEC zouden met elkaar op de vuist zijn gegaan bij een Arnhems tankstation.

"In het algemeen is de KNVB natuurlijk voor voetbal waar iedereen veilig van kan genieten. Geweld mag hier nooit onderdeel van zijn", laat de KNVB weten. Verder zegt een woordvoerder dat het gaat om een verschrikkelijk incident dat ver buiten het stadion plaatsvond. "Wij zijn niet op de hoogte van de toedracht en wie hierbij betrokken waren."

De bond hoopt dat de daders snel opgespoord worden en dat de toedracht duidelijk wordt.

Gewonde man uit Lent

De politie liet eerder al weten rekening te houden met het scenario van voetbalsupportersgeweld, maar sluit andere opties nog niet uit. Het onderzoek is nog in volle gang.

Meerdere bronnen melden aan Omroep Gelderland dat het om supporters van Vitesse en NEC gaat die in conflict raakten. De 18-jarige man die zwaargewond in een plas met bloed bij de pomp werd gevonden, komt uit Lent.

Foto's slachtoffer online

De 18-jarige ligt nog in het ziekenhuis, maar verkeert niet in kritieke toestand. Beelden van de bebloede man circuleren online. "Je ziet de hoofd van die jongen met een behoorlijke plas bloed. Er zijn omstanders die hem helpen, maar kennelijk is er ook iemand die het leuk vindt om er een foto van te maken", zegt iemand.

Reacties van mensen bij het tankstation in Arnhem waar de man zwaargewond raakte:

Deel dit artikel