NEC moet mogelijk uitwijken naar ander stadion - RTV Connect

De ingezakte tribune in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland

De ingezakte tribune in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - NEC houdt er rekening mee dat de club wedstrijden in een ander stadion zal moeten spelen nadat zondag een tribune in het eigen Goffertstadion in Nijmegen instortte. Dit stelt algemeen directeur Wilco van Schaik nadat de gemeente Nijmegen maandagavond een ingenieursbureau opdracht gaf alle tribunes in het stadion te onderzoeken op veiligheid.

Op dit moment is niet duidelijk wanneer er gevoetbald kan worden in het Goffertstadion. Daarom houdt NEC alle opties open, zo stelt Van Schaik. Naast het uitwijken naar een ander stadion, zijn mogelijkheden volgens hem ook spelen zonder publiek of spelen met minder publiek. "Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen", aldus Van Schaik.

Drie vragen staan centraal in het onderzoek naar het instorten van de tribune na de wedstrijd tussen NEC en Vitesse:

  1. Hoe heeft de tribune kunnen instorten?
  2. Zijn de tribunes in de rest van het stadion veilig?
  3. En wanneer en hoe kan het Goffertstadion weer gebruikt worden?

Het is de bedoeing dat de laatste vraag in elk geval zo snel mogelijk wordt beantwoord. De gemeente Nijmegen heeft als eigenaar van het stadion ingenieursbureau Royal Haskoning DHV gevraagd het onderzoek uit te voeren. Dit bureau onderzocht eerder ook het instorten van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar in 2019. NEC steunt het verzoek, zo werd maandagavond duidelijk.

Hoe lang het complete onderzoek zal duren, moet de komende week duidelijk worden.

Inspecties van de laatste jaren

Naast het onderzoek door het ingenieursbureau komt er een feitenonderzoek naar hoe de inspecties van de laatste jaren hebben plaatsgevonden en wat daar is uitgekomen. Die inspectieresultaten worden volgens de gemeente binnenkort bekendgemaakt.

Zondag stortte een tribune van het uitvak in het Goffertstadion in. De val van de Vitesse-supporters die op de tribune stonden, werd gestuit door een container die onder de tribune stond. Er raakte niemand gewond.

Zie ook:

Deel dit artikel