Bijna duizend Spurs-supporters komen naar Arnhem, gemeente neemt maatregelen - RTV Connect

Zo vierden de fans van Stade Rennes in september feest in Arnhem. Foto: Omroep Gelderland

Zo vierden de fans van Stade Rennes in september feest in Arnhem. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Een meetingpoint en extra stewards moeten er voor zorgen dat de wedstrijd van Vitesse tegen Tottenham Hotspur donderdag goed verloopt. Er worden zo'n 900 supporters van Tottenham Hotspur verwacht. De Arnhemse burgemeester wil de Engelsen warm welkom heten.

Vitesse speelt donderdag in het GelreDome tegen Tottenham Hotspur. Het is de derde wedstrijd van de Arnhemmers in de groepsfase van de Conference League. De gemeente Arnhem neemt een aantal maatregelen om de wedstrijd prettig en veilig te laten verlopen. Voor de supporters vanuit Groot-Brittannië geldt dat ze niet genoeg hebben aan een QR-code, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem: "Ze moeten zich opnieuw laten testen. Daarom weten we hoeveel fans er komen. Dat aantal kaartjes is al verkocht."

Gericht op veiligheid

De maatregelen die genomen worden, zijn puur gericht op het veilig laten verlopen van de wedstrijd. De woordvoerder van de gemeente laat weten geen mededelingen te doen over mogelijk extra inzet van politie: "We bereiden ons altijd goed voor, maar hoe we dat precies doen, en met welke politiecapaciteit melden wij niet."

De woordvoerder wil ook niet ingaan op vragen of er extra politie-inzet komt vanwege de ongeregeldheden afgelopen weekeind na afloop van de wedstrijd van NEC tegen Vitesse.

Meetingpoint en horecastewards

Op de Rijnkade komt, aan de voet van de John Frostbrug, een speciaal meetingpoint voor de supporters uit Londen. Daarnaast worden extra treinen en bussen ingezet om de fans van en naar het stadion te brengen. De woordvoerder van de gemeente Arnhem laat weten dat het meetingpoint geen fan-zone wordt: "Fans van Tottenham krijgen een flyer. Ze kunnen zich bij het meetingpoint verzamelen, van daaruit gaan pendelbussen naar het stadion."

Het wordt dus geen plaats waar fans vooraf of na de wedstrijd ook een pilsje kunnen drinken.

Zie ook: Franse voetbalfans genieten van bier en spelletjes in Arnhemse binnenstad

In de Arnhemse binnenstad komen extra horecastewards. Zij zijn de vraagbaak in de stad voor de supporters van Tottenham en Vitesse.

Warm welkom

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch wil dat de ontmoeting vooral een voetbalfeest wordt: "Het is een feest dat we weer supporters mogen verwelkomen en dat zij weer mogen genieten van onze mooie stad. Winst of geen winst: wij kijken uit naar een mooie wedstrijd. Laten wij als Arnhemmers de fans van Tottenham Hotspur een warm welkom heten op deze dag, waarbij zowel voetbal als vriendschap centraal staan."

Deel dit artikel