Coronavirus rukt verder op, vooral in regio Gelderland-Midden - RTV Connect

Het aantal positieve coronatests loopt flink op. Foto: ANP

Het aantal positieve coronatests loopt flink op. Foto: ANP

ARNHEM - De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 25.751 nieuwe positieve tests, een stijging van ruim 44 procent ten opzichte van een week eerder.

Van alle mensen die zich bij de GGD’s liet testen, kreeg 12 procent een positieve uitslag. Een week eerder testte nog 10,3 procent van de mensen positief op het coronavirus. "De toename in het aantal positieve coronatesten lijkt samen te hangen met de versoepelingen van ruim drie weken geleden, in combinatie met het seizoenseffect", aldus het RIVM.

Gekeken naar het aantal inwoners waren er veel positieve testuitslagen in Gelderland-Midden (216 per 100.000 inwoners). Alleen in de veiligheidsregio’s IJsselland en Zuid-Holland-Zuid lag dat aantal de afgelopen zeven dagen hoger. Ook zijn de afgelopen week in Gelderland-Midden relatief veel coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, meldt het RIVM.

Biblebelt

Deze week bleek al dat het aantal besmettingen vooral op de Biblebelt toeneemt. Dat merken ze in de ziekenhuizen in Ede en Harderwijk, waar bijvoorbeeld veel mensen uit Elspeet en Nunspeet liggen.

Zie ook: Ziekenhuizen Biblebelt stromen vol: 'Help ons'

De afgelopen 24 uur steeg het aantal coronagevallen in ons land met bijna 4000, waarvan 608 in onze provincie. Apeldoorn telde 65 nieuwe besmettingen, waarmee de stad op de vijfde plek staat. Alleen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht werden meer nieuwe coronagevallen gemeld.

Deel dit artikel