Borden waarschuwen fietsers voor gevaarlijke dijk bij Spijk - RTV Connect

Het nieuwe fietspad bij Spijk met op de achtergrond de dijk Foto: Omroep Gederland

Het nieuwe fietspad bij Spijk met op de achtergrond de dijk Foto: Omroep Gederland

SPIJK - De gemeente Zevenaar gaat op de Spijksedijk borden plaatsen om langzaam verkeer naar het fietspad onder langs de dijk te leiden. Door de aanleg van de overnachtingshaven bij Spijk is er meer verkeer op de dijk dan anders en dat zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties. Bovendien wordt het tijdelijke fietspad naast de dijk nu nog te weinig gebruikt.

De gemeente merkt dat er veel extra vrachtverkeer op de Spijksedijk rijdt in verband met werkzaamheden voor de overnachtingshaven. Daarnaast zijn er ook nog eens regelmatig geïnteresseerden die daar vanaf de dijk naar komen kijken. Bovendien wandelen en fietsen veel toeristen nog over de dijk in plaats van dat ze het fietspad gebruiken.

Aandacht op aanwezigheid fietspad

Guido Ariessen van Stichting Actief Spijk beaamt dit. "Het stuk fietspad vanaf Spijk ligt er nu ongeveer een half jaar. Schoolkinderen gebruiken deze nieuwe route wel, maar we zien inderdaad nog steeds veel mensen die vanuit Duitsland of Tolkamer komen, over die dijk gaan. "

Hij is blij met het initiatief om meer aandacht te vestigen op de aanwezigheid van het fietspad. "Al is het misschien maar tijdelijk nu met die werkzaamheden aan de haven." Volgens een woordvoerder van de gemeente Zevenaar worden de verkeersborden binnen twee weken geplaatst.

Zie ook:

Deel dit artikel