Massale zoektocht naar 17-jarig vermist meisje, politie komt met Vermist Kind Alert - RTV Connect

De zoekactie in de omgeving van Otterlo en Wekerom. Foto: Persbureau Heitink

De zoekactie in de omgeving van Otterlo en Wekerom. Foto: Persbureau Heitink

OOSTERBEEK - De politie heeft woensdag een Vermist Kind Alert uitgegeven voor het 17-jarige meisje uit Arnhem dat sinds maandagmiddag wordt vermist.

Het meisje is volgens de politie voor het laatst gezien in Arnhem. Mogelijk is ze dinsdagavond laat nog gezien in de omgeving van Oosterbeek. Daarom zoekt de politie vandaag met een helikopter, honden en een drone in de omgeving van Oosterbeek en Heveadorp.

Dinsdag werd door zestig vrijwilligers van het Veteranen Search Team gezocht naar het meisje, toen werden de bossen bij Doorwerth en de Ginkelse Heide uitgekamd. Maar dat leverde nog niks op. Het zoekteam is ook vandaag weer ingezet.

De politie heeft ook de hulp ingeroepen van de zogenoemde Speur- en Specialistische Dienst van de politie, die de zoektocht met paarden en honden ondersteunt. Verder wordt een aparte videoauto met infrarood ingezet.

Zorgen

Er zijn zorgen over het welzijn van het meisje, daarom werd dinsdagavond al een foto verspreid van de Arnhemse. De politie denkt niet dat er anderen betrokken zijn bij haar vermissing.

Het gaat om een meisje van 17 jaar oud, met een lengte van 1,65 meter en een tenger postuur. Ze heeft krullend bruin haar tot op haar schouders. Ze is gekleed in een zwarte Adidas sportbroek met drie witte strepen, een beige hoody met caramel bruine letters en Adidas gympen. Ze heeft vermoedelijk ook een witte deken bij zich.

Deel dit artikel