Kapsalon na verwoestende brand terug in oude pand in Zevenaar - RTV Connect

Jantine Vlastuin (midden) met haar collega's in de nieuwe kapsalon. Foto: Omroep Gelderland

Jantine Vlastuin (midden) met haar collega's in de nieuwe kapsalon. Foto: Omroep Gelderland

ZEVENAAR - De ramen van Your Hair Expert zijn nog afgeplakt zodat je niet kunt spieken, maar binnen in de salon wordt ondertussen keihard gewerkt om voor de opening donderdagmiddag alles af te krijgen. Klusjesmannen lopen in en uit en de haarstylistes zelf zetten alles op hun plek en poetsen de hele dag door. Tien maanden nadat een brand hun onderkomen aan de Mallemoolen verwoestte, kunnen ze nu eindelijk terug.

De brand brak begin januari uit aan de achterkant van de salon. Ook bovengelegen appartementen moesten tijdelijk worden ontruimd. Het vuur bleek te zijn aangestoken. Iemand had iets brandends door de brievenbus gegooid.

Een dag later werd een jongen van 13 aangehouden als verdachte. De rechtszaak tegen de puber moet nog steeds plaatsvinden. Eigenaresse Jantine Vlastuin had gehoopt dat die zitting eerder zou zijn: "Dan had ik het echt helemaal kunnen afsluiten."

Een spiegel en een vaas

Terug naar hun vertrouwde pand is ook een belangrijke stap in dat proces. "Iedereen is hier na de brand maanden bezig geweest. In het begin was het één grote ravage en stapje voor stapje is alles weer opgebouwd."

Het vuur verwoestte alles: "Alleen één vaas en één van de handspiegels hebben het overleefd en wonder boven wonder onze map met het klantenbestand", vertelt Vlastuin terwijl om haar heen geboor en getimmer klinkt.

Bekijk hoe de kapsalon druk is met de laatste loodjes voor de opening:

De brand maakte diepe indruk op Vlastuin en de andere medewerkers. "Maar we kregen ontzettend veel hulp. Van klanten, van andere ondernemers en ook van de gemeente. Dat was echt geweldig."

Geen brievenbus meer

Gelukkig kon de kapsalon vanaf het voorjaar terecht op een tijdelijke locatie in het centrum van Zevenaar. "Zo hebben we toch onze klanten kunnen kleuren en knippen terwijl dit pand door de aannemer helemaal is gestript en opgeknapt."

Bovendien is de nieuwe salon nog brandveiliger gemaakt. "En we hebben geen brievenbus meer in de deur", vertelt haarstyliste Shania Karels, "zodat er niks meer naar binnen gegooid kan worden."

De dames zijn klaar voor een nieuwe begin en letterlijk een frisse start: "Ja gelukkig is de brandlucht inmiddels ook helemaal weg en hopelijk komt die ook nooit meer terug."

Zie ook:

Deel dit artikel