Tijdelijke asielopvang in Duiven - RTV Connect

Tijdelijke asielopvang in Duiven Foto: Gemeente Duiven

Tijdelijke asielopvang in Duiven Foto: Gemeente Duiven

DUIVEN - Er worden tijdelijk maximaal 50 asielzoekers opgevangen in het oude klooster Regina Pacis aan de Rijksweg in Duiven. De gemeente Duiven werkt daarmee mee aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Het gaat om asielzoekers tussen de 13 en 17 jaar. De eersten arriveren naar verwachting 24 november. Ze blijven tot uiterlijk eind april 2022.

“B&W vinden het belangrijk dat we als gemeente en dorpsgemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen. Daarbij is een einddatum gesteld: eind april 2022. Het gaat dus om een periode van bijna een half jaar. Bij het bepalen van de einddatum is rekening gehouden met de plannen voor de verbouwing van het pand naar woningen, waaraan ook dringend behoefte is", stelt burgemeester Huub Hieltjes.

Minderjarigen

Er wordt gezocht naar een school voor de jongeren. Ze moeten zelf boodschappen doen en koken. In het kloosterpand is dag en nacht toezicht. “Dat is belangrijk. Het gaat om minderjarigen uit een ander land, die hebben zorg nodig”, zegt Henk Jan Kamerbeek van het COA.

Het pand van de gemeente moet eerst worden aangepast, zodat de jongeren er veilig kunnen verblijven. Zodra de verbouwing klaar is, kunnen de vluchtelingen er terecht. De planning is dat dat op 24 november is.

Deel dit artikel