Bibliotheken in de regio doen mee aan Nederland Leest - RTV Connect

Bibliotheek Veluwezoom doet mee aan Nederland Leest Foto: RTV Arnhem

Bibliotheek Veluwezoom doet mee aan Nederland Leest Foto: RTV Arnhem

DIEREN - Bij verschillende bibliotheken in de regio kunnen lezers deze week een gratis een boek afhalen. Het gaat dan onder meer om de bibliotheken in Renkum, Doorweth, Rheden en Dieren.

Het idee is dat mensen in Nederland eenzelfde boek gaan lezen en er vervolgens met elkaar in gesprek over gaan. ‘Met name het plezier staat voorop voor ons als bibliotheek.’ Zegt Ilse Paulus Lees en mediacoach van de bibliotheek Veluwezoom.

Het thema voor Nederland leest is ‘over de grens’ daarbij is voor volwassenen het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis uitgekozen en voor kinderen is er een soort vergelijkbare actie, zij kunnen namelijk op scholen met elkaar praten over het boek ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp.

Het thema ‘over de grens’ is gekozen omdat vooral afgelopen jaren je leven voornamelijk binnen vier muren afspeelde. In een boek reis je in een mum van tijd naar een andere plek of naar een ander tijdsperk. ‘’Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen”, zegt CPNB stichting die het thema heeft uitgekozen.

Bibliotheek Rozet in Arnhem neemt geen deel aan Nederland Leest.

Deel dit artikel