Gevaccineerd en toch met corona in het ziekenhuis: 'Ik ben me rot geschrokken hoe ziek ik werd' - RTV Connect

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Covid-verpleegkundige Linda aan het bed van meneer Ter Braake. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Ondanks de vaccinaties werd meneer Ter Braake erg ziek van een coronabesmetting. Foto: Omroep Gelderland
Meneer Ter Braake is genoeg hersteld om weer naar huis te kunnen. Foto: Omroep Gelderland

Meneer Ter Braake is genoeg hersteld om weer naar huis te kunnen. Foto: Omroep Gelderland

EDE - Een prik tegen corona beschermt je goed tegen een ziekenhuisopname. Toch belanden er elke dag weer mensen op de covid-afdeling, ook als ze volledig zijn ingeënt. Verslaggever Annemieke Schakelaar gaat langs bij één van de coronapatiënten die volledig is gevaccineerd. "Dit is één van de ergste dingen die je kan overkomen."

Daar sta ik weer met de cameraman, allebei volledig in beschermende kleding, aan het bed van een coronapatiënt. Dit keer op de covid-afdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De hoeveelste golf is dit nu? Vierde? Vijfde? En steeds raakt het ons weer hoe ziek en benauwd coronapatiënten zijn. Ik loop achter verpleegkundige Linda Stremler aan die één van de verpleegkamers oploopt. "Goedemorgen meneer Ter Braake, hoe voelt u zich nu?" "Beter, veel beter, ik mag weer naar huis", zegt hij terwijl Linda zijn temperatuur opneemt.

Afbeelding
Covid-verpleegkundige Linda aan het bed van meneer Ter Braake. Foto: Omroep Gelderland

Meneer Ter Braake uit Ede heeft flinke kringen onder zijn ogen, maar oogt redelijk monter. "Ik voel me veel en veel beter dan toen ik hier opgenomen werd. Dat was echt verschrikkelijk. Ik kreeg eten niet naar binnen, had nergens meer zin in. In een paar dagen ben ik enorm opgeknapt dankzij de goede zorgen hier. Ze werken zich hier helemaal uit de naad."

Niet te filmen hoe ziek ik werd

Dat hij zo ziek werd, heeft hem enorm verrast. "Ik ben enorm geschrokken dat ik zo ziek werd van corona. Op dinsdag had ik gecontroleerd en toen was er niets aan de hand en op vrijdag sloeg de longontsteking toe en ben ik me helemaal doodgeschrokken. Dit had ik nooit verwacht. Niet te filmen hoe ziek ik werd. Dit is één van de ergste dingen die je kan overkomen."

Afbeelding
Ondanks de vaccinaties werd meneer Ter Braake erg ziek van een coronabesmetting. Foto: Omroep Gelderland

Veel van de zieken op deze corona-afdeling zijn ongevaccineerd, maar meneer Ter Braake is volledig gevaccineerd. Hij werd desondanks dus behoorlijk ziek. "Ik heb AstraZeneca gehad en die andere vaccins schijnen iets beter te werken. Gewoon pech. Maar ik hoefde gelukkig niet naar de intensive care; hier liggen op de verpleegafdeling is al erg genoeg. Ook als je de patiënten om je heen hoort hoe erg ze hoesten en hoeveel pijn ze hebben."

'Pak die prikken'

Het vertrouwen in het vaccin is hij ondanks het ziek worden niet verloren. Hij roept iedereen op zich te laten vaccineren. "Echt, pak die prikken. Doe het! Alleen al voor jezelf."

Linda zegt dat zijn temperatuur goed is en het zuurstofgehalte in het bloed ook. "U bent echt klaar om naar huis te gaan." "Blij toe", reageert meneer Ter Braake met een diepe zucht.

Zie ook: Sjaan ligt met corona in ziekenhuis: 'Nu ga ik me zeker laten vaccineren'

Deel dit artikel