Parenco nodigt bezorgde familie uit voor rondleiding. Foto: Omroep Gelderland

Parenco nodigt bezorgde familie uit voor rondleiding. Foto: Omroep Gelderland

RENKUM - Wat stoot papierproducent Parenco in Renkum uit en hoeveel zorgen moeten omwonenden zich hierover maken? Die vraag gaat Parenco proberen te beantwoorden voor familie De Graaf, die 500 meter van de papier- en verpakkingspapierfabriek woont. In een artikel van RTV Arnhem uit de Renkumse Frank de Graaf zijn bezorgdheid over onder meer de geur en de keelpijn die hij steeds krijgt. Parenco wil de zorgen wegnemen en heeft de familie uitgenodigd voor een gesprek en rondleiding.

"Leuk dat het artikel dit teweegbrengt en fijn dat we in gesprek gaan met Parenco", vertelt Frank de Graaf aan de telefoon. Hij en zijn vrouw zijn volgende week door Parenco uitgenodigd voor een rondleiding van twee uren. 'Een slimme zet', noemt De Graaf het, maar hij vindt het ook interessant om te weten hoe de bedrijfsprocessen lopen.

Parenco neemt de bezorgdheid van de familie serieus. "Wij hebben de familie uitgenodigd om die zorgen te ontnemen", legt woordvoerder Ruben van Haren uit. Hij vindt het belangrijk om te laten zien dat er voor de gezondheid van omwonenden niets te vrezen valt. "In de rondleiding laten we Frank en zijn vrouw alle stappen van het productieproces zien."

Volgens De Graaf kan het twee kanten op gaan: "Het kan de zorgen wegnemen of juist verergeren. Maar ik zeg altijd: meten is weten." Het is aan de fabriek om zich te bewijzen, besluit de Renkumer.

Lees ook: Keuze Parenco stuit op verzet: 'Zo chemisch, dit slaat op mijn Keel'

Deel dit artikel