Bero wilde Vitesse niet transfervrij verlaten, maar sluit vertrek niet uit - RTV Connect

Matus Bero is blij met zijn nieuwe contract. Foto: Omroep Gelderland

Matus Bero is blij met zijn nieuwe contract. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - De Slowaak Matus Bero verlengde donderdag zijn contract bij Vitesse. De middenvelder zegt het uitstekend naar zijn zin te hebben in Arnhem, maar denkt ook nog aan een stapje hogerop.

Bero had nog een contract tot aan het einde van het seizoen. Dus in principe had hij ervoor kunnen kiezen om in juli transfervrij de deur uit te lopen bij Vitesse en zich zo aantrekkelijker te maken voor andere clubs. Maar dat wilde de Slowaak per se niet. "Iedereen die mij kent weet dat ik hier met mijn hart speel. Ik voel me hier goed en ik houd van de stad. Ik wilde niet transfervrij vertrekken hier, dus het was geen moeilijke beslissing."

Toch sluit de middenvelder een stap hogerop niet uit. "Daar blijf ik wel in geloven natuurlijk en in de zomer kan er nog van alles gebeuren. Het nieuwe contract biedt me natuurlijk wel een stuk zekerheid. Als er iets met mij gebeurt, heb ik in ieder geval nog steeds Vitesse. En in de zomer kan er van alles gebeuren.

'Mr. Gele kaart'

Er werden door Vitesse-supporters al grappen gemaakt over een mogelijke clausule in het contract van Bero bij teveel gele kaarten. Er gaan namelijk weinig wedstrijden voorbij waarin Bero geen gele kaart pakt. "Daarover heb ik natuurlijk wel gesproken met Johannes Spors (technisch directeur, red.) en de trainer (Thomas Letsch, red.). Maar zij snappen precies waarom ik de kaarten pak."

"Ik kan er ook wel mee dealen hoor dat mensen mij 'Mr. Gele kaart' noemen. Ik weet dat ik met mijn spel altijd kaarten zal blijven pakken. In elk team heb je iemand nodig die de counters moet stoppen en dat ben ik. Eén kaart was misschien stom, maar de rest was allemaal voor het team."

Deel dit artikel