Vijf aanhoudingen na onrust in Arnhem, burgemeester gaf noodbevel af - RTV Connect

Een van de aanhoudingen bij de onrust in Arnhem. Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Een van de aanhoudingen bij de onrust in Arnhem. Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

ARNHEM - De politie heeft dinsdagavond vijf mensen aangehouden in Arnhem. In de Steenstraat kwamen zo'n 150 jongeren samen, die onder meer met zwaar vuurwerk gooiden. Burgemeester Ahmed Marcouch gaf een noodbevel af vanwege 'ernstige verstoring van de openbare orde'.

De aanhoudingen zijn volgens een politiewoordvoerder voor het gooien van vuurwerk, evenals voor het niet opvolgen van politie-aanwijzingen. Er zijn volgens haar geen gewonden gevallen. Wel raakte een politieauto beschadigd.

Bekijk hier naar de beelden. De tekst gaat eronder verder.

Zie ook: Jongeren zorgen voor onrust in Arnhem, ME op de been

Voorafgaand aan de oproep ging online een oproep rond, waarbij mensen worden gevraagd naar station Arnhem Velperpoort te komen. 'Sta op voor je vrijheid in plaats van naar twee clownen te luisteren. We maken er wat moois van', zo luidde de oproep.

Volgens burgemeester Marcouch ging het niet om een demonstratie, maar waren het 'relschoppers die enkel uit waren op het verstoren van de openbare orde en aanbrengen van vernielingen'. Het noodbevel gold tot woensdag 05.00 uur.

Steenstraat leeggeveegd

De ME kwam eraan te pas om de onrust in Arnhem te bestrijden. De Steenstraat werd 's avonds leeggeveegd: mensen moesten het gebied verlaten, anders werden ze aangehouden.

Beelden van de onrust in Arnhem:

Deel dit artikel