De ijsbaan in betere tijden. Foto: Kelly Heymen

De ijsbaan in betere tijden. Foto: Kelly Heymen

DUIVEN - Net als vorig jaar, komt er ook dit jaar geen ijsbaan in Duiven. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen heeft de organisatie alles moeten annuleren. Dit betekent dat ook de jaarlijkse curlingcompetitie niet doorgaat.

De opening van de ijsbaan aan de Kastanjelaan was al enkele weken uitgesteld, maar na de persconferentie van afgelopen vrijdag blijkt het onmogelijk het evenement alsnog door te laten gaan. Na overleg met gemeente, organisatieteam en vrijwilligers, ziet het bestuur van de Stichting Winterevenementen Duiven geen andere mogelijkheid.

Aangezien het virus zich snel verspreid onder vooral jongeren vindt de organisatie de ijsbaan te risicovol. Bovendien behoren de vele vrijwilligers juist tot de oudere, kwetsbare doelgroep. Voor de curlingcompetitie zou de 1,5 meter regel de grootste uitdaging worden.

Wel kerstpakketten voor minima

"Heel jammer allemaal", zegt Kelly Heymen van de organisatie. "Helemaal omdat we al volop bezig waren met de voorbereidingen. Zo was de ijsbaan al besteld en waren er al een stuk of zestig abonnementen verkocht. "Maar ook met die abonnementen zag je al dat mensen voorzichtiger waren dan andere jaren."

Ondanks dat de ijsbaan er niet komt en er dus geen inkomsten zijn, krijgen 450 minima-gezinnen nog wel een kerstpakket van de organisatie. "Dit is ons vaste goede doel en we vinden het belangrijk dat deze doelgroep niet de dupe wordt van dit noodgedwongen besluit", aldus Heymen.

Een deel van de reserves zullen gebruikt worden om de kerstpakketten te bekostigen.

Zie ook

Deel dit artikel