De zware rellen na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse (0-1). Foto: Persbureau Heitink

De zware rellen na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse (0-1). Foto: Persbureau Heitink

NIJMEGEN - De politie heeft nog eens vijf verdachten gehoord over hun aandeel bij de rellen na NEC tegen Vitesse. De verdachten kwamen bovendrijven na het tonen van hun foto's in het tv-programma Bureau GLD van Omroep Gelderland. In totaal zijn er nu 43 verdachten in beeld.

De nieuwe verdachten komen allemaal uit de regio. Drie van hen hebben zich bij de politie gemeld: een man van 20 uit Malden, een 31-jarige inwoner van Elst en een man van 23 uit Ewijk.

Het publiek herkende een man van 46 uit Boxmeer en een Nijmegenaar van 27. Zij zijn verhoord.

Politiebus vernield

De mannen uit Malden, Nijmegen en Ewijk worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het vernielen van een politiebus. De mannen uit Boxmeer en Elst zouden voorwerpen naar de ME of hun bus hebben gegooid.

Tijdens de rellen na het duel op 17 oktober in Nijmegen zochten hooligans de confrontatie met de politie. Ze gooiden met stenen, boomstronken en vernielden onder meer een politiebus. Van de oorspronkelijk 38 verdachten verscheen een deel inmiddels voor de rechter.

Drie relschoppers nog gezocht

Van de 43 verdachten is ruim de helft op de avond van de rellen op 17 oktober aangehouden. De rest is herkend op beelden door agenten of door burgers die met tips naar de politie belden. De politie kreeg na de twee uitzendingen van Bureau GLD over de rellen zeker 25 tips.

Het rechercheteam dat de rellen onderzoekt deelde dertien foto’s van de relschoppers op de site van de politie. Van hen worden nog drie gezocht.

Zie ook: Politie zoekt meer relschoppers na NEC-Vitesse

Deel dit artikel