Henk Bril, GGD-directeur. Foto: Omroep Gelderland

Henk Bril, GGD-directeur. Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - GGD-directeur Henk Bril van de regio Gelderland-Midden verwacht dat er een programma gaat komen waarbij mensen zich ieder half jaar moeten laten vaccineren tegen corona. "Ik denk dat er een vaccinatieprogramma komt waarin dat de uitkomst is. De komende jaren zijn we nog niet van het virus af", lichtte Bril toe.

Bril deed de uitspraak bij de opening van een nieuwe zogenoemde XL-priklocatie van de GGD in Duiven. Op deze locatie op industrieterrein Centerpoort-Zuid kunnen vanaf woensdag ruim 5000 prikken per dag worden gezet.

Kijk hoe het eraan toegaat op de priklocatie in Duiven:

[video:7496293]

De nieuwe priklocatie wordt vooralsnog voor een half jaar gehuurd, maar Bril denkt dat de problemen dan nog lang niet voorbij zijn: "Ik zou het liever anders verteld hebben, maar dit is wel de eerlijke boodschap."

Maatwerk in de wijk

Geen vrolijke boodschap, maar toch was Bril ook nog een beetje opgetogen. "Ik heb wel een gevoel van trots over deze nieuwe locatie. Het is heel belangrijk dat deze er is en het is onze grootste locatie."

Ondanks de massa die terecht kan op de nieuwe vaccinatieplek in Duiven, is de GGD er ook alles aan gelegen om nog steeds maatwerk in de wijk te kunnen leveren. Omdat voor dit werk dus ook nog steeds mensen worden vrijgehouden, was wat externe hulp op de nieuwe XL-locatie welkom. Het mondde bijna letterlijk uit in een militaire operatie. "We hadden extra hulp nodig en defensie bood zich aan. En nu hebben we een grote club rondlopen van de marine die helpt met prikken", aldus Bril.

Niet zonder afspraak

Overigens benadrukte de directeur ook nog een keer dat mensen niet zonder afspraak naar de priklocatie moeten komen. Deze moet echt worden gemaakt voor een bezoek, online of telefonisch. Er staat beveiliging op de locatie en deze laat mensen absoluut niet toe als er geen afspraak is gemaakt.

Deel dit artikel