Stadhuis Arnhem. Foto: Adriënne Huizer

Stadhuis Arnhem. Foto: Adriënne Huizer

ARNHEM - De nieuwjaarsrecepties die gemeenten normaliter organiseren aan het begin van het jaar om de inwoners te ontmoeten en beste wensen uit te wisselen, gaan ook begin 2022 niet door. Om toch iets te doen, verzinnen ze een andere manier om contact te leggen.

Renkum organiseert de receptie digitaal vanuit het Airborne museum in Oosterbeek. “We hebben een mooi programma samengesteld dat we 10 januari vanaf 19.30 uur vertonen”, aldus de gemeente. Deze receptie zal uitgezonden worden door RTV Connect.

In Doesburg heeft de gemeente samen met inwoners een video opgenomen die voor de Kerstdagen al gedeeld is. In de video speelt Zwaan Stam piano en zingt een winters lied. Onder andere burgemeester Loes van der Meijs, ondernemer Yorrick Althoff en dj Michel Domingos spreken de kijkers toe, waarna ze een bal in de kerstboom hangen die in de Gasthuiskerk staat.

Bal gaat gemeente door

In Zevenaar nam de gemeente ook een video op. Hier speelt een verlichte bal de hoofdrol. De bal wordt gevonden voor de Turmac Cultuurfabriek en reist daarna langs alle plaatsen in de gemeente. Kinderburgemeester Loid Stegeman vangt de bal als laatste, waarna burgemeester Lucien van Riswijk zijn kerstwens uitspreekt. Daarnaast houdt de burgemeester op 10 januari tussen 16.00 uur en 17.30 uur spreekuur. Hiervoor kunnen inwoners een afspraak maken bij de gemeente, dit kan over alles gaan wat er in de buurt speelt.

Burgmeester Huub Hieltjes en kinderburgemeester Elias Kemperman van Duiven hebben donderdag voor de jaarwisseling een video opgenomen. Deze komt op een later moment online via de kanalen van de gemeente. In Westervoort staat eveneens een video klaar. “De burgemeester zal deze zelf uploaden”, aldus een communicatiemedewerker.

Arnhem verstuurde een kaart met gelukswensen in plaats van een uitnodiging. “We zagen al lang aankomen dat een receptie niet door zou gaan”, zegt Susanne Boerhof. “Dus hebben we besloten om iedereen die we normaal uitnodigingen voor de receptie, een nieuwjaarskaart te sturen.”

Deel dit artikel